A с АЛФАОБД пак ли така показва ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на дебитомер на Стило JTD 115 - варианти?
Collapse
X
-
За съжаление никой не казва има ли грешки във ФЕС/МЕС: http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F2%EE%EC%E5%F0Fiat Bravo 1.4 12v Ex.
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Коментар
-
iakvvu написа:FGRC написа:...и какъвто и друг да сложиш няма да работи коректно...Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
-
emzo написа:В темата в алфа форума, от всички логове няма нито един направен като хората.Лог се прави на висока предавка от ниски обороти до ограничител, с педал натиснат до ламарината.Не е като да не съм го казвал 1001 пъти.Fiat Bravo 1.4 12v Ex.
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Коментар
-
Мен миналата година ме слъгаха в Ауто Италия - В. Търново да сменя дебитомера. Колата пушеше и я вкарахме при тях, за да видят какво й има. Съответно казаха, че имало грешки при дебитомера и не работел! Ок сменихме го - 360 кинта и колата хем пуши, хем няма промяна в движението ( в последствие сам си го оправих като почистих ЕГР-а). Та мисълта ми е наистина се убеди, че не работи и внимавай със сервизите, че някои само се чудят как да изкарат някой лев.Fiat Stilo 115 h.p. 2004
Глупаво е да правиш планове за целия си живот, след като не си господар дори на утрешния ден.
Коментар
-
Възраждам тая стара тема, но имам питане относно дебитомера. Моето Браво 1.9 жтд в последно време нещо не върви както трябва, много бавно ускорява над 2200-2300 оборота ..до 3000 дори на 3-та скорост ги правеше супер бавно с големи мъки. Сега откачих само буксата на дебитомера и тръгна яко? Къде ще е проблема и мога ли да го карат с откачен дебитомер?
Коментар
-
Може да го караш (или карат, че не се разбира) без дебитомер.С откачането на буксата може би си намерил виновника, но за потвърждение се закача колата на диагностика, или поне на място проверка с мултицет.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Колата е спъната от доста време, качвана е на диагностика, но там не показа никакви проблеми. След като откачих буксата колата стана съвсем различна. Като подам газ в началото има едно леко замисляне, но към 1800-2000 оборота излита и така до червеното ако реша да я шпоря. Колата я имаме от 8г, но дебитомер не е сменян. Къде да търся проблема, да купя ли нов дебитомер при положение че на диагностика не показва проблем с него? Всички казват, че с откачен дебитомер би трябвало да се спъва, защо тогава при мен става обратното?
Коментар
-
На диагностика може да се види дали е развален или не. Не гледайте грешки, а да кажем напрежението му или поне колко въздух отчита.При различните автомобили с развален дебитомер се държат различно. Дори на един и същ автомобил с различна софтуерна версия в ЕКУ-то пак се държат различно.При някои автомобили с откачен дебитомер направо откачат и вървят като за последно. При други обратното - едвам ще стигнеш 4000 оборота на 1-ва за 10 секунди поне.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Има диагностика и ДИАГНОСТИКА.Масово се прави диагностика - проверка за грешки.Истинската ДИАГНОСТИКА е малко по-различна: проверка за грешки + следене работата на различните компоненти + РАЗБИРАНЕ на данните от различните компоненти."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар