Това е вероятно причината за пушенето.Дебитомера ти отчита едно количество въсдух,което се губи част от него след турбокоммпресора.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Marea 1.9 TD100 изпушва синьо-сив пушек при студено палене
Collapse
X
-
След като взех колата от майстора паленето се оправи,но това гадно изпушване си остана.вече не хвърля сажди а само черен дим.майсторчето ми каза да доизгоря тази нафта и да си налея по-качествена.каза ми още,че помпата е била с 2 градуса отклонение.другата причина може да е от това,че катализатора е избушен.
Коментар
-
Здравейте първо на всички! Дебитомера на тоя двигател, има отношение само към управлението на EGR клапана. То от там са и отлаганията в колектора, а и пукнатия въздуховод. Просто за по-стари двигатели, е по-добре да се изолира /затапи/ EGR-a, защото има все пак някакво увеличение на маслените пари и налягане в картера, от увеличени пропуски в сегментите, а от там и повече отлагания във всмукателния тракт. Друго, имаш колата от седмица. Да, смени нафтата с по-скъпата на OMV или SHEL, покарай така с няколко зареждания и пиши пак. Колектора можеш да почистиш и без сваляне. Бях писал как, но някои хора ги достраша и се "изходиха" тук доста афектирано. За да не се случва това, то за почистване на колектора, пръсни с ръчен пулверизатор малко кореселин, колкото да напои тая кал вътре. Изчакай така и после запали и поддържай десетина секунди до около 3000 об. Така на няколко пъти повтаряй процедурата. Вече чак след това ще се търси причина ако си недоволен от машината.Fiat Marea TD100
Коментар
-
За съжаление се получи следното нещо.От последното ходене при майстора на колата се установи,4е когато ангренажният белег се сложи на всички белези колата не иска въобще да работи нормално.според маистора това е от несъосие на валовете.Забравих да спомена по-горе,че разходът на нафта отива на 8.5-9л. на 100км и то извънградско.Лоша работа.
Коментар
-
nikiki написа:За съжаление се получи следното нещо.От последното ходене при майстора на колата се установи,4е когато ангренажният белег се сложи на всички белези колата не иска въобще да работи нормално.според маистора това е от несъосие на валовете.Забравих да спомена по-горе,че разходът на нафта отива на 8.5-9л. на 100км и то извънградско.Лоша работа.
Коментар
-
И аз съм с ТД100 . и моята помпа я правих точно след като я купих , и честно казано , колкото по-малко се турачваш в една кола толкова по-малко проблеми имаш , ти май си започнал да си внушаваш някакви повреди вече ! Всички с ТД 100 които познавам (с Брави , с Браво и с Мареи) казват че припушват черно , и моята е така , и въпреки това си върви и си пее ! Само разхода който казваш 9/100 е малко сериозен за извънградско особенно , това вече може да е притеснително!Иначе не е кой знае колко пъргава и бърза колата , но все пак си е бая ТУЧFiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар