Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна потенциометър газ TD100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна потенциометър газ TD100

Здравейте, колеги! Можете ли да ми дадете някакви насоки за смяна на потенциометъра на газта горе долу с какво съпротивление се сменява и как точно се прави това, че не успях да намеря много инфо в темите. Нямам възможност на диагностика да го сменя, затова трябва с подръчни средства. Поздрави и предварително благодаря.
    Fiat Marea Weekend TD100

на тези мотори педала на газта не е с потенциометър,а с жило(механика)

Коментар

Има и един потенциометър, който отговаря за много неща.
      Fiat Marea Weekend TD100

Коментар

Чак пък за много!Я ми кажи от какво се оплакваш,че да видим как да те излекуваме!

Коментар

Здравейте. Ами до скоро нямах никакви проблеми при паленето на студовете, миналата зима имаше до -25 градуса и палеше на четвърт. А тази зима отскоро почна да прави проблеми. Отремонтирах стартера, бендикса беше за смяна, както и вилката и две втулки. И се хванах за главата и се чудя защо прави тези номера при първото палене, после през целия ден няма никакви проблеми, дори на -3 ми припалваше трудно. Чакам сега да паднат пак температурите, за да проверя как ще бъде.
          Fiat Marea Weekend TD100

Коментар

Добре де колегата те пита какви номера ти прави.Колата,че не пали добре това е ясно,но дай по подробно в какво се състои това непалене.Обясни и номерата.
            Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Извинявам се за късния отговор. Ами значи единия проблем е, че като запали и например в началото като е по-студена като подам лека газ и я отнема почва да се тресе цялата и да прекъсва с кълба дим. След малко като загрее се оправя. Въздух не мисля, че има, проверявана е щателно. Няма и пикаещи дюзи, оня ден ги почистваха и смениха подложките под дюзите, които чак от АХМ Ямбол ми ги докараха. До скоро на -10 палеше на четвърт, а сега на -3 ми се инати и без газ тръгва да гасне. Та не знам тези неща, които и правих дали ще имат ефект, след някой ден го дават да застудее може би тогава ще настъпи часа на истината. На работа съм и утре ще мога да отговоря чак вечерта, благодаря на всички отзовали се.
              Fiat Marea Weekend TD100

Коментар

vankata83 написа:
                Извинявам се за късния отговор. Ами значи единия проблем е, че като запали и например в началото като е по-студена като подам лека газ и я отнема почва да се тресе цялата и да прекъсва с кълба дим. След малко като загрее се оправя. Въздух не мисля, че има, проверявана е щателно. Няма и пикаещи дюзи, оня ден ги почистваха и смениха подложките под дюзите, които чак от АХМ Ямбол ми ги докараха. До скоро на -10 палеше на четвърт, а сега на -3 ми се инати и без газ тръгва да гасне. Та не знам тези неща, които и правих дали ще имат ефект, след някой ден го дават да застудее може би тогава ще настъпи часа на истината. На работа съм и утре ще мога да отговоря чак вечерта, благодаря на всички отзовали се.
                Имам да ти съобщя една неприятна новина!Причината за тези чакмаци е една и това е въздуха в помпата! Възможните причини са или разхермитизирана система(горивопроводи,филтър,круша) или протекла помпа което води до същите неприятности.Вдигни си сутринта преди палене капака,със една салфетка прекарай ръка под помпата и ако има мазно по нея,работата е ясна.После дай на контакт и напомпай на крушата,после си пали както му е реда със подгрев и т.н.Прегледай си и подгрева. Ако колата запали видимо по-бързо отново казвам работата е ясна.Успех!

Коментар

Ще я направя тази проверка. Само не знам как да погледна под помпата дали има нафта, че е много наблъскано, а не мирише повече от обичайното. Но като цяло наистина, ще пробвам как ще запали на по-студено с напомпване на крушата. Как ме е яд, че не съм от Ямбол, че тук в София май си нямаме много кадърни техници. Освен ако се окаже помпата да ти я запратя по еконт и това е вариант. Поздрави и благодаря, ще проверя как е като стегне студа и ще пиша за отзива.
                  Fiat Marea Weekend TD100

Коментар

колега моята и тя правеше такива чакмаци с паленето първо беше 1 път на 2-3 седмици после стана по 1 път на седмица после по 2-3 пъти в седмицата и така в продължение на 2-3 месеца,ама да чукна на дърво от известно време няма проблеми пали от раз,и на мен ми казаха за въздух в системата ама видимо нямам течове от никъде

Коментар

vankata83 написа:
                      Ще я направя тази проверка. Само не знам как да погледна под помпата дали има нафта, че е много наблъскано, а не мирише повече от обичайното. Но като цяло наистина, ще пробвам как ще запали на по-студено с напомпване на крушата. Как ме е яд, че не съм от Ямбол, че тук в София май си нямаме много кадърни техници. Освен ако се окаже помпата да ти я запратя по еконт и това е вариант. Поздрави и благодаря, ще проверя как е като стегне студа и ще пиша за отзива.
                      Всъщност виждам в профила ти че си в Илинден, ако е така съвсем близо до теб е един от майсторите на който съм разрешил да ми приви колата- имам му доверие. Стефан в Захарна Фабрика. Можеш да му потърсиш телефона в нета,
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

колега къде се намира сервиза на този Стефан,че и аз съм там близо,но не го зная

Коментар

според мен се обърни към сервиз който е специализиран в дизеловите мотори и по-точно в горивната система.не да я занесеш в сервиз,да смъкват помпата,и да я носят в друг сервиз за ремонт.всичко струва пари,а в такъв случай никой не носи отговорност и всеки се оправдава с другия.според мен няма да ти изгори много да скочиш до ямбол и да ти я оправят

Коментар

Развитие по темата - на сутринта на -4 запали на четвърт оборот. Заработи си стабилно, без прекъсвания и тресене. Не знам дали от стартера, потенциометъра, или пък профилактиката на дюзите и сменените дифтунги. Ще чакам да падне още и ще пиша пак. Поздрави.
                            Fiat Marea Weekend TD100

Коментар

Working...
                            X