Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грешка 0106 МАП сензор Фиат идеа 1,3 мултиджет

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Грешка 0106 МАП сензор Фиат идеа 1,3 мултиджет

Свети жълта лампа за управление на мотора. При тестване изписва грешка 0106 МАП сензор прешър 2Знае ли някой какъв е проблема и къде се намира този сензор.
    djj

Мап сензора се намира на смукателните тръби и служи за измерване на турбонадува.От неговите сигнали в различните режими на работа на мотора компа контролира геометрията на турбината и не допуска пренадуване или недостатъчен надув.Това става чрез пилотен сигнал към електровакуумния клапан,който извършва корекция на лопатките в топлата част на турбината.Обикновенно зацапване на геометрията или некоректно работещ клапан са причина за грешки в турбонадува.Спукани вакуумни маркучи също,дефектирал сензор.Изчакай да се включат и колеги,които са по наясно с диагностиката и значението на тази грешка.Обикновенно се записва грешка Р0235.236.Аз лично не я знам значението на тази грешка.Р0106 -P0106 Manifold Absolute Pressure/Barometric Pressure Circuit Range/Performance Problem -P0106 ​​колектор абсолютно налягане / Barometric Circuit диапазон на налягане / производителност. Проблем
    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Аз също не знам точното значение на Р0106 но точното наименование на грешката е MAP sensor prssure.В англииски форум на Опел тълкуват кода на грешката като дефектирал или повреден МАР сензор. Всепак ти благодаря за съдействието.
      djj

Коментар

djj написа:
        Аз също не знам точното значение на Р0106 но точното наименование на грешката е MAP sensor prssure.В англииски форум на Опел тълкуват кода на грешката като дефектирал или повреден МАР сензор. Всепак ти благодаря за съдействието.
        Най-елементарното е щом си видял каква е грешката, да беше видял какво напрежение показва тогава.Намира се върху колектора.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Свали МАП-а и го почисти от саждите. Гаранция, че е задръстен.
          Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Аз съм го свалял поне 3 пъти за почистване.Всеки път си е мръсен и мизеренЕто една подобна темаhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...&highlight=map
            И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

По-скоро премери напреженията му, в аутодата са дадени.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Благодаря. Днес и утре ми са много напрегнати дни и нямам никакво време, но в събота ще свалям МАР сензора да му замеря стойностите досега просто не знаех къде се намира.
                djj

Коментар

Working...
                X