Не зная аз дали нещо си внушавам а и не съм карал чист дизел, но съм карал 3 различни турбодизелови автомобила, единия опел корса 1.7 другия пасат Б5.5 1.9 и другия беше форд мондео 1.8 .Та съм забелязал следния ефект. Примерно извън града пасата си го карам, и той си има бордови комп. показва разхода. По-надолнище се спускахме не давам газ и показва 0 l/100 km така и трябва да е. Обаче като реших малко да позасиля дадох леко газ и почна да показва някаф малак разход. Но не ставаше нищо. Чак като натиснах газта докъм средата почна да дърпа леко. На корсата същата работа. Не зная с турбото ли е свързано. Някак си не е ефекта на турбо лага. Щото като дам достатъчно газ колата пак не почва да набира веднага бързо. Искам да кажа сякаш турбината върти и издухва нафтата която е прекалено малко за да гори или нещо си внушавам ? Чак по средата някъде "хваща газта". Иначе при бавно движение не е така. При вас как е ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
един въпрос за турбодизелите
Collapse
X
-
Аз не виждам нещо странно в поведението на колата. И на мен ми се случва ако не подам достатъчно газ. Примерно се спускаш по наклон и си без газ на 2000об, решаваш да подадеш газ ама съвсем леко, толкова леко че колата да върви на равно да кажем с 1500об. Ами тя няма как да тръгне да ускорява при положение че това гориво не е достатъчно за тези обороти. Тя колата при 2000об с и без подаване на газ дърпа еднакво количество въздух, ама ти като не и пускаш достатъчно гориво за тези обороти няма как да тръгне да ускорява.
Коментар
-
Според мен е редно да засилва с мин. натискане на педала. Поне досега не съм имал случай да натискам педала при спускане и да не засилва.Същото го забелязвам и при мотоциклета, ако му оставя оборотите на празен ход 2100 оборота и когато спускам на скорост той засилва без да подавам газ. Ако оборотите не минават 2000 оборота на празен ход като спускам и върна газта и мотоциклета започва да спира.
Коментар
-
chaveto написа:Според мен е редно да засилва с мин. натискане на педала.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар