Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дали ми се е скапал термостата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дали ми се е скапал термостата

Значи като е студена, паля и докато стрелката не стигне почти средата маркуча към радиатора и радиатора са ледени.Обаче като отвори термостата и стрелката пада на 1/3. Ако не съм пуснал парното пак се качва до средата. Снощи като карах бавно извънградско с пуснато парно и стрелката даже стигна 1/4. Като спрях парното и след 5-6 мин отиде до средата. Пуснах го отново и пак спадна.Дали има проблем?
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Колко е била околната температура ?
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Около -2 май беше.
      FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Пробвай в положителна температура дали ще прави така.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
          Ще го прави, датчиците трябва да се замерят и да се провери на каква температура отваря термостата, най вероятно започва да реагира по бавно.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
            emzo написа:
            Ще го прави, датчиците трябва да се замерят и да се провери на каква температура отваря термостата, най вероятно започва да реагира по бавно.
            Tи па колко опит имаш с дизели
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
              S_BANKOV написа:
              emzo написа:
              Tи па колко опит имаш с дизели
              Като бях малък се топлехме с нафтова печка Явно е че когато един от радиаторите се обдухва, температурата спада рязко, а каква е причината за това- обикновенно термостата не реагира на време.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

С чисто нов термостат като пусна парното да си духа арабията и температурата пада на 75*С Това е при положение, че се движа под 2к об/м. Ако се движа с повече обороти си държи на 90*С. Според мен колегата няма проблем.

Коментар

1

Термостата е здал багажа , отворен.
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov

Коментар

chaveto написа:
                    С чисто нов термостат като пусна парното да си духа арабията и температурата пада на 75*С Това е при положение, че се движа под 2к об/м. Ако се движа с повече обороти си държи на 90*С. Според мен колегата няма проблем.
                    Да и аз забелязах, че пада температурата като карам икономично. Ако му подавам повечко нафта и стои на средата.cveiba, ако е останал отворен защо докато стигне средата температурата маркуча към радиатора е леден.
                    FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Казах ти, проведи теста на +4-5градуса.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Какви тестове да прави.Ако му е изправен терма трябва да си държи 75-80гр. независимо каква е външн. температура.Преди една седмица спускам Юндола и температурата не падна под 70гр. а са 26 км спускане на малки обороти.Ако не държи минимум70гр без натоварване термостата е за смяна.
                        Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

FGRC написа:
                          Какви тестове да прави.Ако му е изправен терма трябва да си държи 75-80гр. независимо каква е външн. температура.Преди една седмица спускам Юндола и температурата не падна под 70гр. а са 26 км спускане на малки обороти.Ако не държи минимум70гр без натоварване термостата е за смяна.
                          Ти си пусни парното да духа така, че дрехите да замиришат на гладено... пък тогава ми кажи, че ще държи 75*С и това при отрицателни температури.

Коментар

Той ти пише,че на 1/4 от скалата стои стрелката при пуснато парно на извън градко.Това са около 30гр. и искате да ме убедите,че този термостат работи,или се пегуваш или явно нещо не те разбирам.
                            Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

1/4 от скалата не са 30оСтова са около 60оС по мои сметкиспорден мен термостата не затваря напълно след като веднъж е отворил
                              2015 Renault Megane Expression GT
                              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Working...
                              X