Здравейте колеги и честита нова година, От няколко месеца имам следния проблем със Стило Вагон 1.9 Мджет, 120 коня мотора след 2006. Отчетливо чукане при подаване на газ, отнемане на газ и смяна на скорост. Съвсем леко тресене на колата на 4 та и 5 та скорост около 2000 оборота при ускорение. Незнам дали това тресене не е свързано и със смяната на катализатора с резонантно гърне. Водих я на майстор и той каза че е от каретата но имам съмнения че може да е маховика. Някои срещал ли го е този проблем? Не искам да почвам смяна на куп части над 500 лв. всяка, докато се намери причината. Мерси предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чукане при Фиат Стило Мджет
Collapse
X
-
Карета
И аз съм с абсолютно същия проблем при стилото ми. След като свалях два пъти лявата полуоска и пълних триподното каре с различни смеси и ефект никакъв.Накрая реших да отворя и външното каре да видя какво има в него и се оказа,че е пълно с една рядка грес която повече приличаше на тиня отколкото на грес. Измих карето и го напълних с графитна грес и дървени трици омешани и престана да чука тая пущина,но ефекта не е много продължителен и май ще се сменява външното каре.
Коментар
-
При Стилото на брат ми имаше зверско чукане заради биалетка съвсем скоро. Почти по същият начин чука, при подаване на газ и отнемане на газта.Също може и тампон на стабилизираща щанга да е. Така че не се хвърляй на каре. Каре щрака на пълен волан и щрака не тропа. Биалетката се хваща с ръка и някой ти клати колата и ще я видиш , не трябва да има луфт.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар