Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чукане при Фиат Стило Мджет

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Чукане при Фиат Стило Мджет

Здравейте колеги и честита нова година, От няколко месеца имам следния проблем със Стило Вагон 1.9 Мджет, 120 коня мотора след 2006. Отчетливо чукане при подаване на газ, отнемане на газ и смяна на скорост. Съвсем леко тресене на колата на 4 та и 5 та скорост около 2000 оборота при ускорение. Незнам дали това тресене не е свързано и със смяната на катализатора с резонантно гърне. Водих я на майстор и той каза че е от каретата но имам съмнения че може да е маховика. Някои срещал ли го е този проблем? Не искам да почвам смяна на куп части над 500 лв. всяка, докато се намери причината. Мерси предварително.
    Fiat Stilo 1.9 MJet

Едното колело във въздуха, ASR - офф, ускоряваш и гледаш дали тресе, после другото колело и пак така.Ако не тресе - не е от каретата. луфта обикновено е малък да се хване "на ръка".Работата отива на маховик/съединител.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Провери си вътрешните карета/триподите/после мисли за всичко останало.Върти леко напред,назад колелото с едната ръка а с другата дръж чашката при скоростите,ако има луфт веднага се усеща и се чува отчетливо почукване.
      Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

FGRC написа:
        Провери си вътрешните карета/триподите/после мисли за всичко останало.
        Тези карета чукат ли в завой ? Въртях я на 360 и никакъв звук.
        Fiat Stilo 1.9 MJet

Коментар

Не чукат във завой защото не са с променлив ъгъл на въртене но от тях може да възникне ситна вибрация усещаща се първоначално на волана.Чукат при отнемане и подаване на газ и при превключване на скоростите.

Коментар

Карета

И аз съм с абсолютно същия проблем при стилото ми. След като свалях два пъти лявата полуоска и пълних триподното каре с различни смеси и ефект никакъв.Накрая реших да отворя и външното каре да видя какво има в него и се оказа,че е пълно с една рядка грес която повече приличаше на тиня отколкото на грес. Измих карето и го напълних с графитна грес и дървени трици омешани и престана да чука тая пущина,но ефекта не е много продължителен и май ще се сменява външното каре.

Коментар

Колега, това с трици-грес е стар номер на тарикатите за диференциал,скоростна кутия преди продажба. :D :D :D
              Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

А случайно да е някой от тампоните. Аз бих започнал проверка от там.

Коментар

Да симтомите и на двете карета са еднакви,само дето външното чука по отчетливо на завой.

Коментар

помислих първо за тампоните защото сутрин рано на студовете няма помен от чукането, но като загрее малко след няма и километър и пак на ново. левия тампон под акумулатора го сменихме, за другите майстора каза че са наред, почваме с каретата и ще пиша като има резултат.
                    Fiat Stilo 1.9 MJet

Коментар

При Стилото на брат ми имаше зверско чукане заради биалетка съвсем скоро. Почти по същият начин чука, при подаване на газ и отнемане на газта.Също може и тампон на стабилизираща щанга да е. Така че не се хвърляй на каре. Каре щрака на пълен волан и щрака не тропа. Биалетката се хваща с ръка и някой ти клати колата и ще я видиш , не трябва да има луфт.

Коментар

КАРЕ, забавянето от моя страна с ремонта ми коства сериозни поражения по полуоската. Благодаря на всички за помоща.
                        Fiat Stilo 1.9 MJet

Коментар

Working...
                        X