Здравейте колеги, някой да има снимка на този въздуховод, за Стило-то от подписа ми.Питам, защото мисля, че е сменян с друг. Още нещо - защо в един от маркучите(мисле, че е за картерните газове) има тапа от ВиК т.е. запушен е нарочно. Като махна тапата започва да ,,пърди’’- май смуче въздух. Идеи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въздуховод Турбо-Дебитомер!
Collapse
X
-
tomsan написа:Ако нямаш малката кутията под кутията на въздушния филтър, сложи едно малко аптекарско шишенце от спирт или нещо друго на нейно място и пъхни маркуча там.Samolet4eto mi - Fiat Bravo GT 1.8 16v 113hp, Fofos 1
Family car - Fiat Stilo SW 1.9 JTD 2003g 115hp
Коментар
-
Някой преди теб е забранил на турбото да смуче картерните газове и да ги набива в смукателния колектор-козметична манипулация.Впрочем кой маркуч е запушен този който отива към капака на клапаните или този под въздушния филтър към резонаторната кутия.Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
-
FGRC написа:Някой преди теб е забранил на турбото да смуче картерните газове и да ги набива в смукателния колектор-козметична манипулация.Впрочем кой маркуч е запушен този който отива към капака на клапаните или този под въздушния филтър към резонаторната кутия.Samolet4eto mi - Fiat Bravo GT 1.8 16v 113hp, Fofos 1
Family car - Fiat Stilo SW 1.9 JTD 2003g 115hp
Коментар
-
Нека си стои запушен този маркуч.Той е за резонаторната кутия,а ти сигурно я нямаш.Не е фатално.Виж на снимката от епер под въздушния филтър се вижда част от нея за да се ориентираш.Ще ти пиша на лични след празниците.Весели празници.Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
-
Това е принудителната вентилация на картера,която се включва над определени обороти.В капака на клапаните има клапан,който се отваря над определени обороти и турбото започва да смуче директно от картера.Поне това пише в Елерана за Стило.Може и да не съм го превел съвсем точно но има и схема на работата на клапана и по нея се вижда много добре.При колегата става въпрос за другия маркуч и мисля,че това е без значение,в смисъл,че работата/мазането/на компресора не се нарушава ако това имаш пред вид.Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
-
Предполагам,че при тебе е бил махнат принудително.Отвори Елерана и виж какво пише там.Дадено е много добре.Само не си спомням при колко оборота се задействаше системата.Когато турбото смуче без препятствено нали няма да има духане през капачката на маслото но ти ги знаеш тия работи,предполагам,че не откривам топлата вода.Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар