Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Alfa 147 1.9 jtd гори масло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

янко написа:
    По скоро излиза от там . Според мен са вложки
    WOW не бях помислил за това но след като го каза .А за колегата Ilko няма как да снимам то там е така набутано че е трудно за пипане камо ли за снимане,в левия край на изпускателния колектор и вдясно от някакъв водоразпределител оттам надолу се стича.
    Fiat Bravo 1.4 12v Ex.
    Alfa Romeo 147 1.9 jtd
    Alfa Romeo 147 1.9 jtd

Коментар

[quote="west421"]Колеги ,малко развитие по темата.Снощи вкарах колата на канала в гаража и тази сутрин гледам отдолу голямо петно масло.Махнах кората отгоре и термо-отражателя на изпускателния колектор и какво да видя:всичко олято с масло около изпускателния колектор в частта на първи цилиндър.Може ли маслото оттам да влиза в изпускателния колектор и да излиза под формата на син дим?еми колега няма как да влезе в изпускателния колектор по-скоро излиза от там и затова е омаслено около изпускателите
      Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
        еми колега няма как да влезе в изпускателния колектор по-скоро излиза от там и затова е омаслено около изпускателите
        Много си прав колега най вероятно през гумичките на изпускателния клапан и стъблото и в изпускателния колектор и ...... в ауспуха.
        Fiat Bravo 1.4 12v Ex.
        Alfa Romeo 147 1.9 jtd
        Alfa Romeo 147 1.9 jtd

Коментар

west421 написа:
          nsn написа:
          еми колега няма как да влезе в изпускателния колектор по-скоро излиза от там и затова е омаслено около изпускателите
          Много си прав колега най вероятно през гумичките на изпускателния клапан и стъблото и в изпускателния колектор и ...... в ауспуха.
          Но ти каза, че си го видял извън изпускателния, не си го видял в турбото, от изпускателния не отива ли в турбото? То ако влезе в изпускателния няма да има външно омасляване.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Факт е че го има мистерия е откъде е?
            Fiat Bravo 1.4 12v Ex.
            Alfa Romeo 147 1.9 jtd
            Alfa Romeo 147 1.9 jtd

Коментар

Ако от топлата част влиза масло в студената.... това турбо отдавна да е родило.Инак в изпускателния колектор има как да влезе масло и още как - при мен след задръстени сегменти на бензинката, в изпускателните колектори имаше масло на корем... Но ти си го видял отвън, значи имаш теч от някъде - вероятно капак клапани. Я метни една снимка да видим.

Коментар

Ново развитие на темата:днес свалих изпускателния колектор и както можеше да се очаква в канала на първи цилиндър (само) има много масло което се е стичало навън и оттам е олятото.Сега работата отива или на гумички или на водач на изпускателен клапан.
                Fiat Bravo 1.4 12v Ex.
                Alfa Romeo 147 1.9 jtd
                Alfa Romeo 147 1.9 jtd

Коментар

west421 написа:
                  Ново развитие на темата:днес свалих изпускателния колектор и както можеше да се очаква в канала на първи цилиндър (само) има много масло което се е стичало навън и оттам е олятото.Сега работата отива или на гумички или на водач на изпускателен клапан.
                  Пускай по някоя снимка. Това май е малкия дявол, което не ме учудва за този железен мотор.
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

west421 написа:
                    Защо на изпускателен

Коментар

chaveto написа:
                      Защо на изпускателен
                      Предполагам защото е в изпускателния колектор или имаш нещо впредвид.
                      Fiat Bravo 1.4 12v Ex.
                      Alfa Romeo 147 1.9 jtd
                      Alfa Romeo 147 1.9 jtd

Коментар

Може и от гумичките на смукателния клапан да влиза в цилиндъра и от там в колектора.Явно този цилиндър гори масло.
                        Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Plastex написа:
                          Пускай по някоя снимка. Това май е малкия дявол, което не ме учудва за този железен мотор.
                          Ето това успях да видя с фотоапарата:
                          Fiat Bravo 1.4 12v Ex.
                          Alfa Romeo 147 1.9 jtd
                          Alfa Romeo 147 1.9 jtd

Коментар

Смени си гумичките на клапаните и мисля,че проблема ще се оправи.Тръгни от по малкото зло.
                            Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

FGRC написа:
                              Смени си гумичките на клапаните и мисля,че проблема ще се оправи.Тръгни от по малкото зло.
                              Аз вече съм ги купил профилактично,но натам отива работата.
                              Fiat Bravo 1.4 12v Ex.
                              Alfa Romeo 147 1.9 jtd
                              Alfa Romeo 147 1.9 jtd

Коментар

ivel написа:
                                ти чаве го наричай както искаш.една от функциите му е точно да държи напънат сегмента,именно защото е нееластичен.пробвай да го вкараш в цилиндър без сепаратор-все едно си сложил дъвка.хората точно затова са го сложили.на снимката се вижда ясно и като го свиеш със скобата в цилиндъра,кой го държи напънат сегмента според тебе,като той сам не може.сигурно кошницата в резервоара,извинявай.
                                http://www.vbox7.com/play:52d12b990fкакто казах и по напред, ходи да си почистиш цедката и смени филтъра

Коментар

Working...
                                X