Или от износен/запушен сегмент.

Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse

No announcement yet.

Alfa 147 1.9 jtd гори масло

Collapse

X
- 

Я сега ме светни тази пружина каква е, в каква посока действа.След това ме светни двата и края как се закачат един за друг и после пак ми кажи, че тази пружина е там за да напъва нещо на някъде.А когато имаме два маслени сегмента и една пружина между тях, това в един канал на буталото. Тогава пружината какво опъва и накъдеivel написа:не вземам страна,но пружината е сложена точно за да държи напънат масления сегмент и в процеса на експлоатация,той да е последен,който ще се износи,с цел мотора до последно да не пипа масло  
 Коментар
- 

и още нещо-просто не се сдържах-ключа към отговора се състои в това от какъв материал е изработен масления сегмент.той е от чугун,а съответно този материал е твърд,но чуплив и нееластичен,ето защо се слага пружината-именно за да го държи напънат(ТОЙ САМ НЕ МОЖЕ ЗАЩОТО Е ОТ ЧУГУН).в същото време маслените сгменти от чугун се износват по-бавно
 Коментар
- 

На няколко пъти имах щастието да си чупя сегменти ,стоманата не се чупи ,разтяга се.Всичко е чугун,но обработен различно,легиран едро дребно зърнест и т. н. вече не ги помня какви бяха чугуните.На маслените съм забравял в бързината да сложа пружините.А тези които се разтягат са боклукFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
 Коментар
- 

Към маслените изискванията са послаби ,затова се чупят по лесно ,компресионните са по яки.И въпрос към автора.Как е алфата,чупи ли се лесно,икономична ли е,че предстои да сменяме на жената полото с такава а по късно и мареята.Само че ще търсим 100 коня за по малък данък,че тея 200 лв ме нервятFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
 Коментар
- 

Няма какво да се обяснява, това, че има навита тел при сегмента..... не означава, че това е пружинаrobs написа:Колега, вместо да се запъваш и конфронтираш, що не вземеш да обясниш.....Аман от зацвъкани теми! Бегай да сменяш горивен филтър и да почистиш цедката на регулатора. А след това си отвори мотора да натегнеш пружините на масленият сегментivel написа:какво да обясни като не знае и само спори Бегай да сменяш горивен филтър и да почистиш цедката на регулатора. А след това си отвори мотора да натегнеш пружините на масленият сегментivel написа:какво да обясни като не знае и само спори П.С. искаш ли да ти покажа два маслени сегмента, дебелината им е като бръснарско ножче. А ти да обясниш как пружината ги натяга към цилиндъра........ П.С. искаш ли да ти покажа два маслени сегмента, дебелината им е като бръснарско ножче. А ти да обясниш как пружината ги натяга към цилиндъра........
 Коментар
Реклама

Collapse

Коментар