Здравейте колеги,честита Коледа на всички.Пуснах темата в Алфа форума, но няма особено развитие, сигурно защото ако има две причини то при мен е третата.Та на въпроса :може ли на 147 1.9 jtd да се сменят гумичките на клапаните без да се сваля главата?Едната ми Италиянка започна да хапва доста масълце,та викам да пробвам от гумичките пък натам каквото стане.Автомобила върви доста добре ,разход в града 6.5,но това масло не е добре да го хапва така.Свалял съм турбото,перфектно е,няма луфтове няма омазняване в нагнетателната част,измих с ацетон капака на клапаните - не съм разглобявал сепаратора,защото не съм сигурен дали може.Колата е с Agip 10W40.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Alfa 147 1.9 jtd гори масло
Collapse
X
-
nsn написа:какъв е разхода на масло,след смяната с това масло ли почна да гори,все важни работи които не си писал.От гумички голям разход на масло няма.Fiat Bravo 1.4 12v Ex.
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Коментар
-
Re: 147 масло
mariatodorova написа:Колега,слагай масло което е предписано за Алфа,на капака имаш стикер,ползвай го.Успех.Fiat Bravo 1.4 12v Ex.
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Коментар
-
iakvvu написа:Като за начало смени марката на маслото и тогава ако пак гори мисли за ремонти.Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110
http://www.youtube.com/watch?v=eSJ-HzNWJGM
http://vbox7.com/play:c9fd4ea6
Коментар
-
И да смениш маслото ,пак няма да решиш проблема.По-горе спомена: едната го гори,другата не --а маслото е едно и също.Явно колата има проблем?!- но как да хване, обикновенно когато го гори, при стартирване изпушва як син дим, това признак че нещо не е наред ,или в гумички, или в масленните сегменти.Но това може да кажат хора дето им разбират ,или са минанали по тоя път... :DFiat palio 1.7td
Коментар
-
betuk написа:И да смениш маслото ,пак няма да решиш проблема.По-горе спомена: едната го гори,другата не --а маслото е едно и също.Явно колата има проблем?!- но как да хване, обикновенно когато го гори, при стартирване изпушва як син дим, това признак че нещо не е наред ,или в гумички, или в масленните сегменти.Но това може да кажат хора дето им разбират ,или са минанали по тоя път... :DFiat Bravo 1.4 12v Ex.
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Коментар
-
west421 написа:betuk написа:И да смениш маслото ,пак няма да решиш проблема.По-горе спомена: едната го гори,другата не --а маслото е едно и също.Явно колата има проблем?!- но как да хване, обикновенно когато го гори, при стартирване изпушва як син дим, това признак че нещо не е наред ,или в гумички, или в масленните сегменти.Но това може да кажат хора дето им разбират ,или са минанали по тоя път... :DFiat palio 1.7td
Коментар
-
betuk написа:west421 написа:betuk написа:И да смениш маслото ,пак няма да решиш проблема.По-горе спомена: едната го гори,другата не --а маслото е едно и също.Явно колата има проблем?!- но как да хване, обикновенно когато го гори, при стартирване изпушва як син дим, това признак че нещо не е наред ,или в гумички, или в масленните сегменти.Но това може да кажат хора дето им разбират ,или са минанали по тоя път... :DFiat Bravo 1.4 12v Ex.
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Коментар
-
Мисля че са гумички на клапани, така като го описваш на това клони, но единствения начин е да смениш гумичките, и ако пак изпушва,значи сегментите са заминали.Иначе с стартирането на мотора как е, пали ли лесно,или въртиш повече от нормалното, ако върти повече от 3-4 секунди, ако при условие всичко останало е в ред, то със сигурност ще трябва да се отваря мотора.колега моето жтд гореше 1-1.2л/1000км и палеше съвсем нормално но през щеката можех да си помпам гумите :D ,смених САМО сегментите и гарнитурата на главата,БЕЗ гумичките защото бяха по-меки от новите и сега всичко е ок,имам разход на масло 0.5л/10000км което според мен е нормално.от гумички трудно ще гори 5л/10000км-трябва и осемте да са скъсани или да са се извадили от водачитецената на сегментите беше 360лв преди 3гBravo 1.9d 97г
Коментар
-
nsn написа:Мисля че са гумички на клапани, така като го описваш на това клони, но единствения начин е да смениш гумичките, и ако пак изпушва,значи сегментите са заминали.Иначе с стартирането на мотора как е, пали ли лесно,или въртиш повече от нормалното, ако върти повече от 3-4 секунди, ако при условие всичко останало е в ред, то със сигурност ще трябва да се отваря мотора.колега моето жтд гореше 1-1.2л/1000км и палеше съвсем нормално но през щеката можех да си помпам гумите :D ,смених САМО сегментите и гарнитурата на главата,БЕЗ гумичките защото бяха по-меки от новите и сега всичко е ок,имам разход на масло 0.5л/10000км което според мен е нормално.от гумички трудно ще гори 5л/10000км-трябва и осемте да са скъсани или да са се извадили от водачитецената на сегментите беше 360лв преди 3гFiat palio 1.7td
Коментар
-
haljscho написа:iakvvu написа:Като за начало смени марката на маслото и тогава ако пак гори мисли за ремонти.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар