Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Alfa 147 1.9 jtd гори масло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Или от износен/запушен сегмент.

Коментар

chaveto написа:
      Сегмента няма как да се свива и отваря, той винаги си напъва към цилиндъра...
      Да, но не с еднаква сила, точно заради това масления е с пружинка отвътре.
      Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

D. Stanev написа:
        chaveto написа:
        Сегмента няма как да се свива и отваря, той винаги си напъва към цилиндъра...
        Да, но не с еднаква сила, точно заради това масления е с пружинка отвътре.
        Не си наясно за какво е пружината.

Коментар

не вземам страна,но пружината е сложена точно за да държи напънат масления сегмент и в процеса на експлоатация,той да е последен,който ще се износи,с цел мотора до последно да не пипа масло

Коментар

ivel написа:
            не вземам страна,но пружината е сложена точно за да държи напънат масления сегмент и в процеса на експлоатация,той да е последен,който ще се износи,с цел мотора до последно да не пипа масло
            Я сега ме светни тази пружина каква е, в каква посока действа.След това ме светни двата и края как се закачат един за друг и после пак ми кажи, че тази пружина е там за да напъва нещо на някъде.А когато имаме два маслени сегмента и една пружина между тях, това в един канал на буталото. Тогава пружината какво опъва и накъде

Коментар

Колега, вместо да се запъваш и конфронтираш, що не вземеш да обясниш.....Аман от зацвъкани теми!
              Marea TD100

Коментар

какво да обясни като не знае и само спори

Коментар

и още нещо-просто не се сдържах-ключа към отговора се състои в това от какъв материал е изработен масления сегмент.той е от чугун,а съответно този материал е твърд,но чуплив и нееластичен,ето защо се слага пружината-именно за да го държи напънат(ТОЙ САМ НЕ МОЖЕ ЗАЩОТО Е ОТ ЧУГУН).в същото време маслените сгменти от чугун се износват по-бавно

Коментар

Ами те всички сегменти са от чугун,с изключение на някои ментета и новите маслени които са от 2 тънки сегмента и между тях сепаратор.На чугунените пружинката разпределя маслото по канала
                    FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

не са всички от чугун.компресионния единия е стоманен,а другия е хромиран

Коментар

На няколко пъти имах щастието да си чупя сегменти ,стоманата не се чупи ,разтяга се.Всичко е чугун,но обработен различно,легиран едро дребно зърнест и т. н. вече не ги помня какви бяха чугуните.На маслените съм забравял в бързината да сложа пружините.А тези които се разтягат са боклук

Коментар

най се чупят маслените защото са от чугун,а от другите никога не съм чупил,но старите като съм си играл съм ги напъвал с ръце и наистина се чупят.

Коментар

Към маслените изискванията са послаби ,затова се чупят по лесно ,компресионните са по яки.И въпрос към автора.Как е алфата,чупи ли се лесно,икономична ли е,че предстои да сменяме на жената полото с такава а по късно и мареята.Само че ще търсим 100 коня за по малък данък,че тея 200 лв ме нервят

Коментар

robs написа:
                              Колега, вместо да се запъваш и конфронтираш, що не вземеш да обясниш.....Аман от зацвъкани теми!
                              Няма какво да се обяснява, това, че има навита тел при сегмента..... не означава, че това е пружина
                              ivel написа:
                              какво да обясни като не знае и само спори
                              Бегай да сменяш горивен филтър и да почистиш цедката на регулатора. А след това си отвори мотора да натегнеш пружините на масленият сегмент П.С. искаш ли да ти покажа два маслени сегмента, дебелината им е като бръснарско ножче. А ти да обясниш как пружината ги натяга към цилиндъра........

Коментар

Като го слушам /чета/ колегата с какво масло си кара JTD-то, вътре този мотор е спечен много здраво. За това ми говори и това, че е изолирам картерната вентилация, явно духа здраво. Прав е Airfan за сегментите.
                                Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                                Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Working...
                                X