Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

почистване на нагар на двигателя

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

почистване на нагар на двигателя

здравейте колеги!значи колата е фиат добло 1,9 жтд и има проблем с двигателя а по точно пуши черно и има висок разход на гориво.като давам газ на място( сега нали има сняг )и под аспуха става едно голямо петно черни сажди!вчера ходих на майстор и го закачихме на компа да покаже ако има нещо. да ама всичко според компа е добре и турбото надувало ок и горивото било в нормите и той ми каза че може би има задръстен катализатор. свали скобите на тръбата към катализатора и ми даде да пробвам колата без него.ефекта беше поне 10-15 процента по добър и аз му казах да го свали. сега колата няма катализатор ,който видимо бе запушен ,но колата продължава да няма тази мощност като преди и пак пуши черно макар и доста по малко.дали има запушване вътре в двигателя(нагар),който да пречи на достигане на пълната мощност и как да го почистя?

Re: почистване на нагар на двигателя

lusien_7212 написа:
    здравейте колеги!значи колата е фиат добло 1,9 жтд и има проблем с двигателя а по точно пуши черно и има висок разход на гориво.като давам газ на място( сега нали има сняг )и под аспуха става едно голямо петно черни сажди!вчера ходих на майстор и го закачихме на компа да покаже ако има нещо. да ама всичко според компа е добре и турбото надувало ок и горивото било в нормите и той ми каза че може би има задръстен катализатор. свали скобите на тръбата към катализатора и ми даде да пробвам колата без него.ефекта беше поне 10-15 процента по добър и аз му казах да го свали. сега колата няма катализатор ,който видимо бе запушен ,но колата продължава да няма тази мощност като преди и пак пуши черно макар и доста по малко.дали има запушване вътре в двигателя(нагар),който да пречи на достигане на пълната мощност и как да го почистя?
    Дебитомера как е ? Откачи го и покарай без него...Другото го има в търсачката в този форум. Много е писано по тази тема.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

значи колега незнам как е дебитомера въпреки че се съмнявах в него ама като го откача почти няма разлика (или на мен тъка ми се струва)незнам това добре ли е

Коментар

lusien_7212 написа:
        значи колега незнам как е дебитомера въпреки че се съмнявах в него ама като го откача почти няма разлика (или на мен тъка ми се струва)незнам това добре ли е
        Трябва да има разлика. Не я ли усещаш дебитомера си е тръгнал.
        A17DTС/S

Коментар

lusien_7212 написа:
          покарай 2-3 дни с откачен дебитомер
          Bravo 1.9d 97г

Коментар

покарай 2-3 дни с откачен дебитомер[/quote]ок ще покарам иии какво трябва да усетя ?

Коментар

ок ще покарам иии какво трябва да усетя ?
              ...оптимистична разлика.ПС: Надявам се, че си огледал и въздуховодите около турбото, както и, че зареждаш изпитано гориво.
              A17DTС/S

Коментар

ПС: Надявам се, че си огледал и въздуховодите около турбото, както и, че зареждаш изпитано гориво.[/quote]гориво са мо от бензиностанции наливам и то предимно лукойл- незнам дали е добра нафтата и колко ми сипват :D ,но се надявам като всички оптимисти!турбопътищата са проверени и не изпускат ,а турбото според компа надува на 1,7бара на 3500 оборота!

Коментар

lusien_7212 написа:
                  .....а турбото според компа надува на 1,7бара на 3500 оборота!

Коментар

тези 1,7 бара са действителни 0,7 бара,което за мотор работещ на празен ход (ненатоварен в движение)си е ок.както са ти писали колегите по-горе провери дебитомера.можеш и със прост волтмер.има много теми за проверка на дебитомер,така че търсачката е твоя

Коментар

[quote="ntodorov"]
                      ок ще покарам иии какво трябва да усетя ?
                      ...оптимистична разлика.колега днес откачих дебитомера и карах колата тъка!значи на място се форсира много добре пуши като че ли малко повече но само ако рязко и натискам газта а плавно като подавам почти не пуши!в движение ускорява малко по добре не пуши но се форсира до към 2000 оборота и после вече няма никой колкото и да натискам газта!минах 40 км. с откачен дебитомер и 40 с него изгори 8 литра дизел сиреч 10 на 100

Коментар

въздушен филтър сменял ли си скоро?Ако имаш познат с такава кола вземи неговия дебитомер за проба става и от 2.4жтд130кс
                        Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
                          въздушен филтър сменял ли си скоро?Ако имаш познат с такава кола вземи неговия дебитомер за проба става и от 2.4жтд130кс
                          въздушен филтър го сменям а 4000 км т.е. два пъти за едно масло!сега е на 1000км!

Коментар

EGR-а си провери, да не е постоянно отворен.

Коментар

Коя година е колата?На моята катализатора и DPF-а с в едно.А в него влиза сонда и датчик.Не ти ли свети чек лампата?
                              И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Working...
                              X