здравейте колеги!значи колата е фиат добло 1,9 жтд и има проблем с двигателя а по точно пуши черно и има висок разход на гориво.като давам газ на място( сега нали има сняг )и под аспуха става едно голямо петно черни сажди!вчера ходих на майстор и го закачихме на компа да покаже ако има нещо. да ама всичко според компа е добре и турбото надувало ок и горивото било в нормите и той ми каза че може би има задръстен катализатор. свали скобите на тръбата към катализатора и ми даде да пробвам колата без него.ефекта беше поне 10-15 процента по добър и аз му казах да го свали. сега колата няма катализатор ,който видимо бе запушен ,но колата продължава да няма тази мощност като преди и пак пуши черно макар и доста по малко.дали има запушване вътре в двигателя(нагар),който да пречи на достигане на пълната мощност и как да го почистя?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
почистване на нагар на двигателя
Collapse
X
-
Re: почистване на нагар на двигателя
lusien_7212 написа:здравейте колеги!значи колата е фиат добло 1,9 жтд и има проблем с двигателя а по точно пуши черно и има висок разход на гориво.като давам газ на място( сега нали има сняг )и под аспуха става едно голямо петно черни сажди!вчера ходих на майстор и го закачихме на компа да покаже ако има нещо. да ама всичко според компа е добре и турбото надувало ок и горивото било в нормите и той ми каза че може би има задръстен катализатор. свали скобите на тръбата към катализатора и ми даде да пробвам колата без него.ефекта беше поне 10-15 процента по добър и аз му казах да го свали. сега колата няма катализатор ,който видимо бе запушен ,но колата продължава да няма тази мощност като преди и пак пуши черно макар и доста по малко.дали има запушване вътре в двигателя(нагар),който да пречи на достигане на пълната мощност и как да го почистя?A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
-
lusien_7212 написа:значи колега незнам как е дебитомера въпреки че се съмнявах в него ама като го откача почти няма разлика (или на мен тъка ми се струва)незнам това добре ли еA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ПС: Надявам се, че си огледал и въздуховодите около турбото, както и, че зареждаш изпитано гориво.[/quote]гориво са мо от бензиностанции наливам и то предимно лукойл- незнам дали е добра нафтата и колко ми сипват :D ,но се надявам като всички оптимисти!турбопътищата са проверени и не изпускат ,а турбото според компа надува на 1,7бара на 3500 оборота!
Коментар
-
[quote="ntodorov"]ок ще покарам иии какво трябва да усетя ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар