Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трудно пали при ниски температури - Фиат Брава 1,9JTD.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

не пали на студено

Сега ще ти го пратя ,записа е готин но VBOX-а го размазва и аз не знам защо.Ще съм ти благодарен да го качиш и ако моожш да ми напишеш твои телефон.Благодаря!

Коментар

Аз не видях никакви лампи ясно.Светеше нещо ама какво беше не стана ясно.Лампата за подгрева въобще не я видях.
      Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Кво ти дреме, аз чакам клипа вече 3 часа... Не, че бързам, ама си мислех, че за днес ставаше въпрос.

Коментар

не пали на студено

Към Оги,клипа ти го пратих на адреса още удеве когато пожела да ми помогнеш.

Коментар

не пали на студено

Явно съм го пратил другаде но сега всичко е ОК (с пращането).

Коментар

Тая да не би да е ТД а не ЖТД ,че нещо много малко лампи има.Джамбазите са способни на всичко.

Коментар

не пали на студено

Е сега вече ме вкара в някакъв филм,не вярвам така да са ме лъзнали.Няма шанс да е ТД,толкова хора досега я гледаха и всички са единодушни ,че е ЖТД и че не знаят какъв е проблема с паленето(хахахахаха).

Коментар

Не се притеснявай,шегувам се, нека Оги качи клипа.

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=0JqJHGHRMNAСпоред мен трябва да се обърне внимание на акумулатора - проверка в сервиз с товарната вилка. След това - да се проверят и почистят много хубаво кабелите и контактуващите повърхности на клемите, а също и при стартера. Ако този стартер е правен скоро - или не е направен като хората, или има сериозен проблем със затягане на двигателя. Въртенето на стартер е изключително бавно, почти двойно по-бавно от моята кола, например. Въпреки че и моят стартер плачеше за ремонт, но въртеше по подобен начин и колата палеше общо взето нормално. Но за мен е това - проблемът е в бавното въртене. Всички лампи светват и гаснат нормално. За пробата - би могло да се махне пистовия ремък, да се провери как се въртят всички компоненти и да се пробва старт без него. Едва ли ще има генерална промяна. Дано да греша, че нещата отиват към по-сериозен ремонт. За съжаление ще паля чак утре вечер, та да снимам за сравнение, но ето например в този клип - моята кола се опитва да запали. Може да се сравни скоростта на въртене по звука. Това е от лятото, топло време, но разликата между лято и зима с нов акумулатор и стартер на 2 години от ремонт е пренебрежима. http://www.youtube.com/watch?v=aEXsz2GgnAQ

Коментар

chaveto написа:
                      Аз на тази кола първо бих и оправил стартера, нещо много мудно върти за чисто нов акумулатор с голям пусков ток.Случайно да не я караш с някое М16
                      Това трябваше да се оправи още преди няколко страници, но явно колегата е решил да е.е дявола във въздуха

Коментар

колата вдига бавно налягането в рейла а причините са:помпа високо налягане,регулатор или дюза,вярно че стартера върти бавно но не е от него проблема с паленето(моята върти малко по-бързо)поне според мене и никого не ангажирам с моето мнениеколегата да отиде на някоя форумска среща и да помоли някой да я закачи и да погледнат данните с налягането в рейла докато върти на стартер-това го препоръчвам на закъсалия колега
                        Bravo 1.9d 97г

Коментар

Не е ли по-добре след като има проблем, който се вижда на пръв поглед - да се работи върху него до отстраняването му, а не да се търсят евентуални други проблеми? Защото дори да се подмени/ремонтира помпата, стартерът няма да завърти по-бързо. Бих го сравнил с това да ти тропа тампон на носача и вместо да го помениш - да ремонтираш шарнир, биалетка, накрайници, амортисьор, тампон на амортисьор, но не и видимо повредения тампон. В Пловдив не се ли правят форумски срещи, да се уговориш с някой, който знае какво да гледа на монитора?

Коментар

не пали на студено

Всичко до тук закоето споменавате е прегледано,описал съм го по-горе.Дори за старера и аз имах съмнения и отидох и дадох рекламация но всичко уж се оказа наред.Акумулатора съм го носил да го натоварват на 2 независии неща.

Коментар

Ще трябва по някакъв начин да стартираш колата с друг стартер, за да разбереш дали само твоят върти толкова зле, или проблемът ще е на друго място. Някога въртял ли е нормално този стартер, или винаги е бил такъв? Да не е нещо от друг двигател? Не знам дали са съвместими де, не съм се интересувал.

Коментар

Не пали

Това за стартера и аз си го мислих но за съжеление в момента не знам от къде да намеря друг с които да пробвам.

Коментар

Working...
                                X