Здравейте,имам фиат Брава 1,9JTD,105 к.с.От скоро започна да пали когато е студена трудно ако температурите са около 0 градуса.Къде ли не ходих и какво ли не ме накараха да сменя ,само си давам парите и не знам сега какво да направя.Надявам се на съвет от вас или да ме пратите някъде в Пловдив където да ми помогнат.Благодаря ви много!Телефона ми е 0898765203.Преместена в правилния раздел."Модераторски екип на fiat-bg.org"
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трудно пали при ниски температури - Фиат Брава 1,9JTD.
Collapse
X
-
Re: Трудно пали при ниски температури - Фиат Брава 1,9JTD.
inflammable77 написа:Здравейте,имам фиат Брава 1,9JTD,105 к.с.От скоро започна да пали когато е студена трудно ако температурите са около 0 градуса.Къде ли не ходих и какво ли не ме накараха да сменя ,само си давам парите и не знам сега какво да направя.Надявам се на съвет от вас или да ме пратите някъде в Пловдив където да ми помогнат.Благодаря ви много!Телефона ми е 0898765203.Преместена в правилния раздел."Модераторски екип на fiat-bg.org"
-
Прав е колегата,кажи какво е правено по това ЖТД,защото тези двигатели палят много добре и без подгряване до -15 гр.Кажи точно какво са гледали и какво са ти казали.Правили ли са диагностика,записани грешки по код,какво е сменено.Какво имаш предвид под трудно палене,причините могат да бъдат много,както елементарни така и по сложни,но всичките са откриваеми.Що за специалисти са гледали колата.Дюзите гледани ли са въобще.Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
-
emzo написа:С нов и голям акку пали -10 без подгрев и без да се замисли.На някой май му е избягала компресиятаBravo 1.9d 97г
Коментар
-
ако ще и като параходна свирка да е издухан,ако има подгревни свещи , качествен филтър и хубава нафта ще запали.миналата година правих едно пежо хди,което също под минус 5 не пали.колата е купена от бг на 120 000км беше,нямаше изгорели свещи и т.н.след половин час топлене с духалките се оправи и запали,но до следващата сутрин и пак същото.в нафтата имаше и добавка.е нямаше какво да набедя освен филтъра.сменихме го и чудо-на минус десет си пали без проблем.относно подгревни свещи-да палят и без тях,но до каква температура,зависи изцяло от състоянието на мотора.моята например има вече 2 изгорели и един ден беше стигнало минус 10 и запали трудно.също мн.пъти съм споменавал,че тези мотори се износват трудно-отварял съм на 310 000км реални такъв двигател и сегментите му бяха в номиналния размер все още,така че може би след 500к започва по-осезаемото износване
Коментар
-
Ма нали точно за това говоря,че здрав мотор пали добре и на ниски температури,затова го караме с колегата да пише какво е правено по този мотор,че то 0гр. си е направо топло.Миналата година при тия студове не съм имал проблем с паленето и с не работещи добре свещи .Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
-
Благодаря за мненията ви,сега ще напишя какво прави.Сутрин въртиш поне 15тина секунди за да запали,акумулатоа е нов с висок пусков ток и затова държи.Проверяваха и да не и пада горивото ,защото като запали прави едни кълбета отзад,проверчваха и филтъра,проверяваха и подкачва ли помпата,свещите,дюзите .За всичко това ми казаха ,че е правено но дали са го правили не знам.Очаквам вашите мнения .Благодаря ви!Ако все пак знаете къде да ме ппратите в Пловдив да я проверчт пишете ми.Забравих да напиша,че в един сервиз ми казаха да сложа добавка за гориво на Вьорт или нещо подобно беше - 30лв.за един за горе долу 30 тина литра гориво за да е по-концентрирана.и след 300 км.пак няма резултат.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар