Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Punto JTD - свети подгряване?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Punto JTD - свети подгряване?

Здравейте колеги.Имам проблем с подгряването, без значение дали колата е топла или студена, след запалване индикацията свети за 30 сек. в много редки случай обаче не свети.Като начало смених и 4-те свещи с нови Искра от Косера, резултата никакъв, продължи да свети.Релето пуска ток на свещите, проверено както и кабелите към тях.Днес се заиграх с колега от форума, който продава Стило на части със същия мотор.При него индикацията за подгрев не свети, взех от стилото 4-те свещи бош както и релето за проба, резултата същия Въпроса ми е има ли нещо друго което пропускам, защото аз се изчерпах.

Освен да изчистиш грешката, която се записва....за друго не се сащам
    Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

TIP написа:
      Освен да изчистиш грешката, която се записва....за друго не се сащам
      Чистена, но след запалване отново записва проблем с подгряването.PS: Да не би да е вързано и още нещо към тази лампа.

Коментар

Виж си захранващите кабели дали контактуват добре на свещите.Провери съпротивлението на свещите заедно с кабелите,за Стилото е 1ом,за Пунтото не знам.Свещите на Стилото са 0,9ома за Пунтото предполагам са различни.
        Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

FGRC написа:
          Виж си захранващите кабели дали контактуват добре на свещите.Провери съпротивлението на свещите заедно с кабелите,за Стилото е 1ом,за Пунтото не знам.Свещите на Стилото са 0,9ома за Пунтото предполагам са различни.
          Премерени от буксата са 1ом

Коментар

Има поне една изгоряла свещ.Измери ги на кабелите който отиват към релето. Трябва да е кабела с 6 пина Ето и линк но е за Стило http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=62080

Коментар

От буксата на захр. кабел от релето ли е 1ом. При мене работеха но загряваха по бавно и имаха съвсем малка разлика в съпротивлението и затова ми мигаше подгрева,но сложих оригинални БОШ и спря да мига.

Коментар

Както казах колеги, проблема го имам от доста време.Първо купих новите свещи, но след като нямаше ефект, отворих и релето.Както колегата emzo е написал в темата, прегледах релето и контактната пъпка, но въпреки това пробвах и с ново резултата беше същия.Днес както ви казах, свалям свещи и реле от стилото, което пали без да индикира подгрева, но при мен светва.

Коментар

Какво е Пунтото с какъв двигател е.Само за 120кс свещите са еднакви със Стилото.Другите нямат нищо общо.Даи по точни данни за това Пунто и си сложи свещи такива каквито е предписал завода.При мен докато не сложих бошовските все си размахваше ключа компютъра.

Коментар

FGRC написа:
                    Какво е Пунтото с какъв двигател е.Само за 120кс свещите са еднакви със Стилото.Другите нямат нищо общо.Даи по точни данни за това Пунто и си сложи свещи такива каквито е предписал завода.При мен докато не сложих бошовските все си размахваше ключа компютъра.
                    Мотора е 1.9 JTD 80к.с. оригиналните които му развих бяха Бош.С новите Искра същата работа.С тези от стилото пак Бош същата работа.По програма дават свещите да са еднакви, така че явно проблема е друг.

Коментар

Ако ти е 188 дв. то свещите по БОШ са 0 250 201 053,а на Стило са 0 250 202 036 така,че нямат нищо общо.Това дават по ЕПЕР поне.Как си навил свещите на Стило не знам но ги дават с различна резба.Майсторите нещо те пързалят ми се струва.Резбата на твойте е 12по 1,25,а за Стило са 10 по 1 няма как да станат.Това са даннИ от сайта на БОШ.

Коментар

Да,да сега видях,че има и версия със същите свещи.Грешката е моя,прощавай.Да не би акумулатора да е слаб.Нямам идея вече.

Коментар

Майстора съм аз колега, а акумулатора си е в час.

Коментар

За релето на свещите, на блока с предпазителите има един 30/50А предпазител, той здрав ли е ?
                            Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

tomsan написа:
                              За релето на свещите, на блока с предпазителите има един 30/50А предпазител, той здрав ли е ?
                              Ако говориш за 60А предпазител на релето, здрав е.

Коментар

Working...
                              X