Здравейте, имам Fiat Brawa JTD 105 от скоро докато я карам ми светва лампата за електронно впръскване, долу в ляво на таблото, тя по принцип светва, като дам на контакт червено и си изгасва, но в последно време започна да светва за малко и после пак си изгасва, явно нещо се случва, понеже забелязах, че докато светва и се появява и някакъв шум в двигателя, не , че се форсира нещо, ами все едно някаква перка се чува да вие. Смятам, че за това е тази лампа в смисъл гледах картинките на всички лампи по таблото и така си я преведох иначе не се променя движението на колата, но явно нещо се случва. Някакви идеи, какво е това?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЛАМПА ЗА ЕЛЕКТРОННО ВПРЪСКВАНЕ СВЕТИ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ
Collapse
X
-
Може да е от много неща. Иди на компютърна диагностика за да ти прочетат грешките. Иначе хвърляме боб. Не бях чувал такова определение досега за тази лампа - била е дюза, спринцовка и какво ли не, ама лампа за електронно впръскване - неAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Ако нямаш под ръка диагностика,опитай като за начало с куплунга на датчика за температурата на мотора.Възможно е да е счупен и да прекъсва,да не е наместен добре или просто да е окислен и да иска почистване.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Случай, в който съм я виждал да светне и да изгасне по време на движение е когато ми се развали фазовия сензор. Случаи, в които ми е светвала и не гасне, докато не загася и запаля отново: ако буксата на педала на газта не контактува добре; ако е доста студено и усиля парното на макс - колата загрява страшно бавно и трудно. Като мине доста време, а температурата едва се вдига, е възможно да запише грешка, свързана с датчика на термостата. В този случай той НЕ е повреден. Грешката се записва, защото компютърът си прави косвен извод за нея - решава, че щом загрява толкова бавно (50 градуса за 30 мин примерно), значи датчикът не отчита вярно. А всъщност той си е наред. Това е моят опит с моята кола. А най-сигурно и точно - диагностика.
Коментар
-
Re: ЛАМПА ЗА ЕЛЕКТРОННО ВПРЪСКВАНЕ СВЕТИ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ
[quote="aandro"]понеже забелязах, че докато светва и се появява и някакъв шум в двигателя, не , че се форсира нещо, ами все едно някаква перка се чува да вие.може би имаме един и същ проблем-включва се перката на радиатора все едно колата е загряла и трябва да охлади,като ти светне лампата вдигни капака и виж дали ти върти перката на радиатораУспехBravo 1.9d 97г
Коментар
-
Re: ЛАМПА ЗА ЕЛЕКТРОННО ВПРЪСКВАНЕ СВЕТИ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ
[quote="nsn"]aandro написа:понеже забелязах, че докато светва и се появява и някакъв шум в двигателя, не , че се форсира нещо, ами все едно някаква перка се чува да вие.може би имаме един и същ проблем-включва се перката на радиатора все едно колата е загряла и трябва да охлади,като ти светне лампата вдигни капака и виж дали ти върти перката на радиатораУспех
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар