Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко време може да издържи подгревна свещ преди да изгори?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко време може да издържи подгревна свещ преди да изгори?

Колко е максималното време, което може да работи подгревна свещ преди да изгори ?Допълнено заглавие.Модераторски екип на Fiat-bg.org
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Re: Подгревна свещ

emzo написа:
    Колко е максималното време, което може да работи подгревна свещ преди да изгори ?
    Ми много може да издържи.Преди 10 дни сменях моите но за жалост изхвърлих и счупените и работещите, за да може да се направи реален експеримент.Някой ако има работеща и му се занимава може да се пробва. :DВъпроса ти с минути или часове е свързан?Не казваш защо точно питаш, но се предполага, че ще топлиш нещо с тях. Демек трябва да се охлаждат. Иначе само във въздуха ако греят, то само с експеримент може да сее установи, че това е възможно най-тежкия режим на работа и съответно ще имат най-къс период за изгаряне.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Минути Идеята е да я навия в алуминиево блокче и с термореле да го подгрявам това блокче.Реално ще се подгрява максимум 5 мин според мен.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
        Минути Идеята е да я навия в алуминиево блокче и с термореле да го подгрявам това блокче.Реално ще се подгрява максимум 5 мин според мен.
        Ако направиш добър термо мост между свещта и блока, то според мен 5 минути няма да са проблем.Въпроса е, че това алуминиево блокче ще се разтопи на 800-1000 градуса като стой та гледай. За това самия термо мост трябва да е странен...
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

До колко градуса загрява една свещ ?
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ми там някъде, 800 - 1000 градуса - картинката е от сайта на Beru:
            I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Значи нещо до 100градуса трябва да търся.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Просто я захранвай с по-ниско напрежение...

Коментар

emzo написа:
                  Значи нещо до 100градуса трябва да търся.
                  Ако намалиш напрежението към подгревната свещ?

Коментар

Да и това е вариант и не термо реле ами реле за време 5-6 секунди.Колко Ампера ток консумира ?
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

За подгрев на антифриза ли си мислиш ?Аз имам 3 свещи и също съм мералклия за такова.
                      ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                      // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

emzo написа:
                        Да и това е вариант и не термо реле ами реле за време 5-6 секунди.Колко Ампера ток консумира ?
                        Около 10А след около 10 сек - тогава е достигнала номиналната си температура.При пускане, когато е студена - около 20А.Тези стойности естествено зависят от конкретният модел и са базирани на 12V захранващо напрежение.

Коментар

xctr написа:
                          За подгрев на антифриза ли си мислиш ?Аз имам 3 свещи и също съм мералклия за такова.
                          Подгрев на газова рейка .Еспер - благодаря за инфото.
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

А защо например не го направиш да ти стопли антифриза на входа на изпарителя и по този начин ще ти стопля и цялата система.Две свещи ще са ти достатъчни в един метален блок пак с термо реле.
                            BRAVA 1.9 JTD 105hp+ EX
                            E46 320D

Коментар

Алуминия не се топи на 800..... градуса а много преди това. На 400+ започва да омеква а на 600+ си е течен.Не ти трябва реле време ами контролер който да следи и регулира температурата.Свещта може да вдигне тези градуси които сте дали, само при положение, че е във въздуха. Ако е навита в някакъв метал..... няма начин да вдигне тези градуси с 100+вата. Не знам колко градуса целиш, но най елементарната схема е един биметален датчик да командва едно реле а релето свещта.

Коментар

Working...
                              X