Здравейте!Имам следния проблем с Фиат Палио 1.7тд. Забелязах масло под колата и установих, че ауспуха ми е доста омаслен, в картера нямаше почти нищо, външно омасляване по двигателя няма никакво. Долях масло и отидох на канал. Свалих последното гърне и като запалих видях ,че изхвърля масло/направо тече/ през ауспуха. Проверих маркуча на картерната вентилация - духа доста и омазнява въздуховода към турбото,но поне не е запушен.Турбото е омасленооткъм студената част, но откъм топлата не е. Според мен проблема е в турбото. Двама майстори гледаха луфта /на ръка/,според единия има, според другия няма.Тази загуба на масло може ли да е от нещо друго. Какво да проверя още за да разбера дали съм прав?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с турбото Палио 1.7тд
Collapse
X
-
Колега! Много интересно, масло чак в задното гърне, как ли е стигнало дотам без да се запали.Значи това говори че, от турбината ,по-точно от топлата част маслото преминава спокойно в тръбата която отвежжда изгорелите газове.Значи проблема е в втулковиялагер който е в топлата част на турбото, и едиствения начин да се провери ,е да се свали турбото ,и да се направи по обстоен преглед.Със сигурност проблема е в лагера ,който е в топлата част. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05Fiat palio 1.7td
Реклама
Collapse
Коментар