Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с дебитомера

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем с дебитомера

здравейте колеги имам кофти проблем и незнам как да го реша при диагностика ми дава грешка на дебитомера която не иска да се изтрие вече имам 4 дебитомера като един от тях е чисто нов бош и грешката не ика да се изтрие . Колата е фиат стило 1.9 jtd незнам какво да правя и каде може да е проблема ако някои се е збласкал с сащият проблем и го е решил ще сам мъ много благодарен кайете някакво решение благодаря предваително

Ето ти една идея - прекъснат проводник от буксата на дебитомера до ЕКУ-то.Това при условие, че и 4те дебитомера са здрави.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Мултицет. Взимаш и започваш проверка, дали идва захранване към дебитомера..........

Коментар

chaveto написа:
        Мултицет. Взимаш и започваш проверка, дали идва захранване към дебитомера..........
        използвам темата на колегата да попитам къде се закачат сондите на мултицета за проверка на напрежение ? откачаме буксата от цилиндринчната тръба и пипаме по ТРИТЕ пина ли ?
        leave something of the happiness you bring

Коментар

Bravo 1.9 JTD написа:
          chaveto написа:
          използвам темата на колегата да попитам къде се закачат сондите на мултицета за проверка на напрежение ? откачаме буксата от цилиндринчната тръба и пипаме по ТРИТЕ пина ли ?
          Ето така колега http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=26645
          BRAVA 1.9 JTD 105hp+ EX
          E46 320D

Коментар

колеги премерих с мултицет дебитомера и стоиностите са му в норма следователно тои работи новапреки това грешката не иска да се изтрие от екуто каде може да е проблема

Коментар

Да не би температурния сензор да не е наред.Мисля,че м/у 1 и 3 пин се мереше съпротивлението.Eто параметрите.- 40°C 39 260 ÷ 43 760 Ω- 30°C 22 960 ÷ 25 310 Ω- 20°C 13 850 ÷ 15 120 Ω- 10°C 8 609 ÷ 9 307 Ω0°C 5 499 ÷ 5 892 Ω10°C 3 604 ÷ 3 829 Ω20°C 2 420 ÷ 2 551 Ω30°C 1 662 ÷ 1 752 Ω40°C 1 166 ÷ 1 238 Ω50°C 835 ÷ 892 Ω60°C 609 ÷ 654 Ω70°C 452 ÷ 488 Ω80°C 340 ÷ 370 Ω90°C 261 ÷ 285 Ω100°C 202 ÷ 222 Ω110°C 159 ÷ 176 Ω120°C 127 ÷ 141 Ω
              Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

пробвал сам с общо 5 дебитомера като два от тя са чисто нови бош не ми се вярва там да е поблема

Коментар

anatoli13 написа:
                  колеги премерих с мултицет дебитомера и стоиностите са му в норма следователно тои работи новапреки това грешката не иска да се изтрие от екуто каде може да е проблема
                  Maрка на ползваните дебитомери ?Номера написан на тялото на дебитомерите ?Номера написан на сензора на дебитомерите ?Напрежение на дебитомера на празен ход ?Напрежение да дебитомера при пълен товар, в движение - 3та или 4та предавка ?Номера на записанта в ЕКУ-то грешка ?
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

дебитомерите са бош напреженията са в нормите които бяха показани в по горният линк а прешката е P0101

Коментар

Не случайно колегите те помолиха да напишеш номерата на дебитомерите,които си ползвал и измерените стойности.защото има поне 4 вида дебитомери на БОШ,които могат да ти предложат в магазина но само един е истинския.Сензорът на този дебитомер е калиброван само за Стило.Ти упорито мълчиш и не написваш данните които си измерил и номерата на сензорите и дебитомерите.Няма как да ти помогнем тогава.

Коментар

номера на дебитомра е 0 281 002 308пин 2 -14.2 впин 4 - 5 впин 5 - 1запалена;пин 2 - 14.2пин 4 - 5 стабилнопин 5 - 2.2над 3000 оборота пин 5 - 4.2втожа са стойностите

Коментар

Всичко ти е перфектно наистина.

Коментар

и аз това мисля но в екуто си седи грешката и не иска да се изтрие вазмойно ли е да е от ваздушният филтар в чужди форими попадах на на решения след смяна на филтара

Коментар

Виж все пак какво съпротивление дава температурния сензор в дебитомера за да отхвърлиш изцяло проблем в него.На 5 пин ти отчита тока необходим за поддържане на постоянна температура на горещия слой,а 1 и 3 пин са за температурния сензор.Те са свързани с 86 и 88 терминал на компютъра и имат отношение към контрола на ЕГР системата.Те се намират на малкия конектор в компютъра в ляво най горе.Гледаш от ляво на дясно са от 82 до 89 терминал и съответно кои крачета от конектора ще съвпаднат с тях.Ако въздушния филтър е некачествен би трябвало да окаже влияние на показанията на 5 пин, но не съм толкова наясно и не искам да те заблудя.

Коментар

Working...
                              X