Аз пък за дизел съм чувал, че когато е студен мотора и почне да се ръчка яката...... се получава голямо температурно разширение....... на металите и от там се получават пукнатини.Затова признавам японеца. Вчера Хонда Цивик за 2км съвсем нормално каране загря до 90*С. Мотоциклета ми който е 250сс и има 1л охладителна течност загрява за 1мин. на място и след това започва да става всичко червено :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблемни дюзи и след това ремонт на мотора
Collapse
X
-
Този мотор всъщност, който го слагат в старото Улисе-зета от 99 до 2001 жтд/хди 16 клапана ли е, че срещам много противоречива информация. На Евазион гледам, че го дават да е 16 клапана, а в улисето го срещам 110/109/107 коня, но 8 клапана. Къде е истината? Или монтират и двата варианта?Ситроен Ксантия HDI-110 +++
Фиат Брава ELX 1,9JTD-105 +++
Рено Лагуна 1 фаза 2 - 1,6 16v K4M
Коментар
-
naskomi написа:колеги аз който подхванах темата ме нямаше известно време и сега като видях 28 отговора по темата и направо се изненадах,но най вече от ненужните спорове.Аз просто исках да споделя тва което ми се случи на моя автомобил,сега за първи път карам дизел команрейл,преди това карах бензинова кола на газ ,но там нямаше такива сложнотии като тук,карал съм преди 7,8 год дизели ама обикновени стари там нямаше такива проблеми с дюзи и гориво,с каква ли нафта несъм карал.Така ми казаха майстори че това за буталата е станало от дюзи неработещи.При мен странното беше и още че около самата дюза отвън на главата беше пълно с нагар ама пълно едва съм го изчистил,а на другите дюзи нямаше ,това говори според мен че дюзата е духала компресия е изпускала от дифтунг или нз от какво друго.Колата не е била при мен така я купих с този проблем и незнам как е работил преди това мотора,се ми се струва ,че е работил поне неравномерно или е притрисал незнам.Може и от гориво лошо да е станало,аз когато купих колата имаше в резервоара половин резервоар нафта,незнам дали е засмукало вода и така след това я изгорих нафтата без проблем.вътрешната част на буталата самите горивни камери си личи каде точно е пръскала дюзата с едно си го рисувал с молив и е по светло там,точно там по контура са спукани буталата,едното е повече спукано,но не стопено,а като се е спукало се е раздуло и се е разширило и сегмента е блокирал и именно той е наранил малко цилиндъра,но немога да кажа от какво е точно станало това спукване,да мислел съм си че мн коли карат с преебани дюзи пък не пукат бутала ама шансFiat palio 1.7td
Коментар
-
garfunken написа:Този мотор всъщност, който го слагат в старото Улисе-зета от 99 до 2001 жтд/хди 16 клапана ли е, че срещам много противоречива информация. На Евазион гледам, че го дават да е 16 клапана, а в улисето го срещам 110/109/107 коня, но 8 клапана. Къде е истината? Или монтират и двата варианта?Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
Mury написа:garfunken написа:Този мотор всъщност, който го слагат в старото Улисе-зета от 99 до 2001 жтд/хди 16 клапана ли е, че срещам много противоречива информация. На Евазион гледам, че го дават да е 16 клапана, а в улисето го срещам 110/109/107 коня, но 8 клапана. Къде е истината? Или монтират и двата варианта?LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
Grande Punto 1.2 LPG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар