Здравейте колеги, дюзите на Стилото ми от подписа 1.9ГТД, 115к.с. са били за смяна. Каза ми го моя майстор, колата доста трака, подпушва черно, мирише на неизгоряла нафта и т.н. Искам съвет от вас, Емо и някои други, които доста разбират. Мога ли да сменя само разпръсквачите им. Как мога да съм сигурен, че са за смяна.Благодаря предварително.п.с. Доста проблеми имах с вибрации, реле и други, но си го харесвам и няма да го продам. Уникално върви особенно на извънградско, стабилна возия, абе с две думи супер си е колата.Поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за смяна на разпръсвачи на Стило 1.9JTD!
Collapse
X
-
Re: Съвет за смяна на разпръсвачи на Стило 1.9JTD!
Bravogt_18 написа:Мога ли да сменя само разпръсквачите им.Bravogt_18 написа:Как мога да съм сигурен, че са за смяна.ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
-
Тапа на ЕГР-а и го елиминираш.Теста с обратното гориво можеш да направиш.Демонтаж на всичко въздушно и проверка за сцепено/пукнато/счупено и проба на интеркулера за пропуски. Всичко се прави в "домащни" условия, но от 10 попитали 10 не го правят Проверка на тубината за луфтове и масло.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
в 90пр казвам че не си в нормите 8-10 мг.не си го измислям а ти казвам от опит,а ти ако щеш вярвай.след 150-180 000км пробег няма как да си в нормите,а тези коли са доста над тези километри.само мога да ти дам и още един факт-тойота лендкрюзер,купена нова от българия и карана само с нафта от лукойл беше на 200 000 като я гледахме че е далеч от нормите,а вече е на 290 000 и не са сменяни разпръсквачи.в сервиза на тойота пък били по-топли-казали му на човека че и четирите дюзи не стават и са за смяна,а цената на една е около 3000.
Коментар
-
emzo написа:Тапа на ЕГР-а и го елиминираш.Теста с обратното гориво можеш да направиш.Демонтаж на всичко въздушно и проверка за сцепено/пукнато/счупено и проба на интеркулера за пропуски. Всичко се прави в "домащни" условия, но от 10 попитали 10 не го правят Проверка на тубината за луфтове и масло.Samolet4eto mi - Fiat Bravo GT 1.8 16v 113hp, Fofos 1
Family car - Fiat Stilo SW 1.9 JTD 2003g 115hp
Коментар
-
emzo написа:1 - не.2 ЩЕ ти отрежат главата сигурно за тест на стенд, направи, каквото съм ти казал и накрая виж обратното гориво.3 оправи го !4 ок5 нищо, виж за луфтове и масло.Samolet4eto mi - Fiat Bravo GT 1.8 16v 113hp, Fofos 1
Family car - Fiat Stilo SW 1.9 JTD 2003g 115hp
Коментар
-
ivel написа:...тойота лендкрюзер...като я гледахме че е далеч от нормите...AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
нормите на тойотата са съвсем различни от тези на фиата,но факт е че не са добре разпръсквачите,та даже и имаше т.нар.шляпане на студен мотор,същото го потвърдиха и от тойота,но така си върви.а със всезнайковци като емо не ми се спори.според него не е така но нека се включат и други да му кажат,нека не съм аз.теста с обратното гориво на 90пр не е задоволителен при комън рейлите след 150-180 000км,това вярвам и специалиста ще го потвърди
Коментар
-
Bravogt_18 написа:emzo написа:1 - не.2 ЩЕ ти отрежат главата сигурно за тест на стенд, направи, каквото съм ти казал и накрая виж обратното гориво.3 оправи го !4 ок5 нищо, виж за луфтове и масло.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
ivel написа:нормите на тойотата са съвсем различни от тези на фиата,но факт е че не са добре разпръсквачите,та даже и имаше т.нар.шляпане на студен мотор,същото го потвърдиха и от тойота,но така си върви.а със всезнайковци като емо не ми се спори.според него не е така но нека се включат и други да му кажат,нека не съм аз.теста с обратното гориво на 90пр не е задоволителен при комън рейлите след 150-180 000км,това вярвам и специалиста ще го потвърдиF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар