Понеже вече е наложително да сменя дебитомера и ще трябва да се купува. Проблема е такъв, че два пъти ме замотават с доставка от по 45 дни и накрая няма дебитомер Беше писано в този форум и не само в този, че сензорите са еднакви при много автомобили..... разликата е само в тръбата.При мен дебитомера е 0281002309 сензора завършваше на 44 ако не се лъжа.Въпроса е къде се ползва такъв сензор. Мога ли да сложа сензор от ЕВРО2 защото и това съм го срещал като вариант и хората които са го правили казват, че не намират разлика.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
дебитомер jtd
Collapse
X
-
emzo написа:Можеш да сложиш сензора от 019 и ще работи колата, но как не мога да ти кажа.Евтин оригинален F00C2G2044 имаше във дебитомера за ВАЗ 0281002037, който е спрян от производство.
Коментар
-
chaveto написа:emzo написа:Можеш да сложиш сензора от 019 и ще работи колата, но как не мога да ти кажа.Евтин оригинален F00C2G2044 имаше във дебитомера за ВАЗ 0281002037, който е спрян от производство.
Коментар
-
308 и 309 са с еднакви сензори 044http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=757582#757582+http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=757596#757596С 019 колега твърди, че бяга повечко колата т.е. респонса е по-добър, не съм се убеждавал лично.Гледал съм логове на либра 2.4 и ми прави впечатление, че количеството измерен въздух е по-голямо от на стило 1.9, а ползват еднакви сензори. УжF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Тва с еднаквите сенсори не е баш така,пробвал съм няколко пъти-не е същото,особено на една 156-ца 2.4 20в със сензор от Корса,ами колата придърпваше на пълна газ,логовете бяха различни от тези със същия сензор ама вече за 156 Естествено като го сменихме проблема с придърпването изчезна И аз съм чувал че хората си слагат 030 сензор вместо 044,ама ефекта незнам какъв е..........Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
Еднаквите сензори от различни дебитомери са с различни програми(различни изходни нива) в зависимост от консумацията на двигателя за който е предназначен. Всеки сензор се програмира.Аз си карах Стилото с 030 (от JTD 105),а сега и на Алфата 147 и Ланчиата съм с такъв. Разликата е голяма както в цената така и в поведението на мотора(разбирайте че с 030 е по динамичен и еластичен).AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Няма промяна в разхода. Относно димът смея да твърдя,че е по малък,но може и да си внушавам. В никакъв случай кадежа не е по интензивен. Леко предимяване в ниските обороти при рязко смачкване. При ускоряване във високите скорости(над 140) дим не забелязвам в огледалото.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Искам да използвам темата и да задам един въпрос. Карах колата си известно време с разкачена букса на дебитомера.Какво забелязах: Разлика не усетих, освен в случаите...- при стръмен и дълъг баир ( ежедневно го минавам) не губи мощността си(базата ми е стремежа да го преодолявам на 5-та предавака без да тормозя мотора) за разлика, когато съм с дебитомер;- при рязко подаване на газ в ниските обороти почти не изпушва колата за разлика, когато съм с дебитомер;- не усетих разлика в гориво-потреблението или, ако има такава е незначително;- без дебитомер обаче, сутрин колата стартира "по-твърдо" някак си. ПС: Та: Въпросът ми е. Дали да влизам в приключение с нов дебитомер или с парите за новия да заведа семейството си на уикенд далеч от града? :PA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:Искам да използвам темата и да задам един въпрос. Карах колата си известно време с разкачена букса на дебитомера.Какво забелязах: Разлика не усетих, освен в случаите...- при стръмен и дълъг баир ( ежедневно го минавам) не губи мощността си(базата ми е стремежа да го преодолявам на 5-та предавака без да тормозя мотора) за разлика, когато съм с дебитомер;- при рязко подаване на газ в ниските обороти почти не изпушва колата за разлика, когато съм с дебитомер;- не усетих разлика в гориво-потреблението или, ако има такава е незначително;- без дебитомер обаче, сутрин колата стартира "по-твърдо" някак си. ПС: Та: Въпросът ми е. Дали да влизам в приключение с нов дебитомер или с парите за новия да заведа семейството си на уикенд далеч от града? :PFiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар