Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

дебитомер jtd

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

дебитомер jtd

Понеже вече е наложително да сменя дебитомера и ще трябва да се купува. Проблема е такъв, че два пъти ме замотават с доставка от по 45 дни и накрая няма дебитомер Беше писано в този форум и не само в този, че сензорите са еднакви при много автомобили..... разликата е само в тръбата.При мен дебитомера е 0281002309 сензора завършваше на 44 ако не се лъжа.Въпроса е къде се ползва такъв сензор. Мога ли да сложа сензор от ЕВРО2 защото и това съм го срещал като вариант и хората които са го правили казват, че не намират разлика.

ми ако изровиш номера на сензора, ще ти кажа къде се ползва. Само по дебитомер е все в нашите, фиат, алфа и ланчия. Има за марея, пунто, спайдър, либра. А съм чел за сензора, че при някаква лада от новите се ползва
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Можеш да сложиш сензора от 019 и ще работи колата, но как не мога да ти кажа.Евтин оригинален F00C2G2044 имаше във дебитомера за ВАЗ 0281002037, който е спрян от производство.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
        Можеш да сложиш сензора от 019 и ще работи колата, но как не мога да ти кажа.Евтин оригинален F00C2G2044 имаше във дебитомера за ВАЗ 0281002037, който е спрян от производство.
        Това за 019 и аз съм го чувал/чел, но какъв ще е ефекта не се знае.Трябва да видя сензора F00C2G2044 къде другаде се ползва.Този ладовия дали е бош или е някакво менте.При Стило не е ли същият сензор? Идеята е такава, че за Либра няма дебитомери при вносителите на Бош.

Коментар

chaveto написа:
          emzo написа:
          Това за 019 и аз съм го чувал/чел, но какъв ще е ефекта не се знае.Трябва да видя сензора F00C2G2044 къде другаде се ползва.Този ладовия дали е бош или е някакво менте.
          Вероятно няма да използваш пълната мощност на мотора, но предвид, че цената му вече не е толкова ниска и се приближава до тази на твоя, незнам дали има смисъл.

Коментар

308 и 309 са с еднакви сензори 044http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=757582#757582+http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=757596#757596С 019 колега твърди, че бяга повечко колата т.е. респонса е по-добър, не съм се убеждавал лично.Гледал съм логове на либра 2.4 и ми прави впечатление, че количеството измерен въздух е по-голямо от на стило 1.9, а ползват еднакви сензори. Уж
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Тва с еднаквите сенсори не е баш така,пробвал съм няколко пъти-не е същото,особено на една 156-ца 2.4 20в със сензор от Корса,ами колата придърпваше на пълна газ,логовете бяха различни от тези със същия сензор ама вече за 156 Естествено като го сменихме проблема с придърпването изчезна И аз съм чувал че хората си слагат 030 сензор вместо 044,ама ефекта незнам какъв е..........
              Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
              Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
              Ventura garage

Коментар

От Евро2 сензора се преправя за Евро3- колегата Yakvuu беше писал в една тема че го е правил.
                Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Еднаквите сензори от различни дебитомери са с различни програми(различни изходни нива) в зависимост от консумацията на двигателя за който е предназначен. Всеки сензор се програмира.Аз си карах Стилото с 030 (от JTD 105),а сега и на Алфата 147 и Ланчиата съм с такъв. Разликата е голяма както в цената така и в поведението на мотора(разбирайте че с 030 е по динамичен и еластичен).
                  AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                  HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                  Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

А тази динамика как се отразява на разход, сажди след теб........ Защото не искам да имам увеличен разход и най вече сажди.

Коментар

Няма промяна в разхода. Относно димът смея да твърдя,че е по малък,но може и да си внушавам. В никакъв случай кадежа не е по интензивен. Леко предимяване в ниските обороти при рязко смачкване. При ускоряване във високите скорости(над 140) дим не забелязвам в огледалото.
                      AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                      HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                      Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Искам да използвам темата и да задам един въпрос. Карах колата си известно време с разкачена букса на дебитомера.Какво забелязах: Разлика не усетих, освен в случаите...- при стръмен и дълъг баир ( ежедневно го минавам) не губи мощността си(базата ми е стремежа да го преодолявам на 5-та предавака без да тормозя мотора) за разлика, когато съм с дебитомер;- при рязко подаване на газ в ниските обороти почти не изпушва колата за разлика, когато съм с дебитомер;- не усетих разлика в гориво-потреблението или, ако има такава е незначително;- без дебитомер обаче, сутрин колата стартира "по-твърдо" някак си. ПС: Та: Въпросът ми е. Дали да влизам в приключение с нов дебитомер или с парите за новия да заведа семейството си на уикенд далеч от града? :P
                        A17DTС/S
                        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
                          Искам да използвам темата и да задам един въпрос. Карах колата си известно време с разкачена букса на дебитомера.Какво забелязах: Разлика не усетих, освен в случаите...- при стръмен и дълъг баир ( ежедневно го минавам) не губи мощността си(базата ми е стремежа да го преодолявам на 5-та предавака без да тормозя мотора) за разлика, когато съм с дебитомер;- при рязко подаване на газ в ниските обороти почти не изпушва колата за разлика, когато съм с дебитомер;- не усетих разлика в гориво-потреблението или, ако има такава е незначително;- без дебитомер обаче, сутрин колата стартира "по-твърдо" някак си. ПС: Та: Въпросът ми е. Дали да влизам в приключение с нов дебитомер или с парите за новия да заведа семейството си на уикенд далеч от града? :P
                          Влизай в приключението,но е хубаво първо да се види ЕГР-а.
                          Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                          Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                          Ventura garage

Коментар

Koe по-точно да му се гледа ?
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

може би сърцето -що за въпрос

Коментар

Working...
                              X