Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стило 1,9JTD 115k.c. вибрации?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стило 1,9JTD 115k.c. вибрации?

Ьдравейте колеги, преди 5 месеца купих Стило 1,9ГТД 115к.с. 2003г комби. Имаше много силни вибрациии по цялото купе, таблото ит.н, но само на място. Като дам малко газ и потегля няма. Смених прословутия тампон на скоростната кутия(този под акумулатора) и 50% изчезнаха веднага. Но има още всравнение с на един колега. Дайте съвети какво да правя. п.с. Като пусна климатика леко намаляват. Благодаря предварително!
    Samolet4eto mi - Fiat Bravo GT 1.8 16v 113hp, Fofos 1
    Family car - Fiat Stilo SW 1.9 JTD 2003g 115hp

огледай(смени) и другите тампони...
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Свиквай - няма оправия.Не се шегувам.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Не бих се съгласил с теб, колега. Относно въпроса - огледай големия тампон до ангренажа.
        Fiat Stilo 1,9 JTD, ~ 150 hp, 2004 - чиста любов.

Коментар

Погледни си шайбата на динамото и оптяжният механизъм на пистовият ремък,но като цяло Емо е прав-колата си тресе в сравнение с други JTD-та.
          AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
          HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
          Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Направи това което те съветва колегата.Големия тампон до агренажа е с маслена камера.Виж първо да не е омаслен и ако не е го пренареди отново/повдигаш мотора, отхлабваш тампона,разклащаш мотора и затягаш на ново/.Ако продължават вибрацийте пренареди генерацията,и ако пак продължават сменяш и този тампон.Този мотор е отлично балансиран и вибраций в купето и волана няма.При мен се бяха появили и само с пренареждане на тампоните изчезнаха напълно.Стария тампон на скоростната кутия който уж бил дефектен е много по добър от новия,който е прекалено мек за теглото на този двигател.Да в началото убива вибрацийте но след 6 месеца те започват отново.Аз съм със стария тампон и ако се наложи ще го сменя пак с такъв,пък и той подлежи на рециклаж докат предния при агренажа само с нов и то оригинален заради маслената камера.Носил съм ги на специалисти за рециклиране и от тях ги знам тези неща.А какво им пречеше да ми вземат парите.
            Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

FGRC написа:
              Направи това което те съветва колегата.Големия тампон до агренажа е с маслена камера.
              Грешна информация ! Тампона не е маслен а, е обикновен !----Причини - изпускателна система- дюзи- двигател- маховик- фрайлауф шайбаАма като цяло тази кола си е вибро масажор. Няма едно стило дето да не вибрира. Еее има - бензиновото
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Това го казват хора които се занимават с рециклиране на тампони и техни клиенти са повечето сервизи в София така,че тяхното мнение срещу твоето 1:0.Пък и това не е най важното.От маховика ако тресе на малки обороти то при подаване на гас трябва да му се строшат зъбите,затова не го заблуждавай.Фройлайф/еднопосочния съединител/ на алтернатора не може да доведе чак до такива вибраций да тресе цялото купе така,че не го заблуждавай и с него.Дюзите могат да доведат до някякво поклащане на джигателя но не до тресене.Между поклащане/люлеене/ и тресене има огромна разлика.Ако са перфектни тампоните от дюзи и двигател няма да се усеща така на купето.А що се отнася до вибрацийте при Стило/дизел/ и тук много грешиш.А що се отнася до този тампон чукни му номера в сайта на Евро 07 и ще видиш какво ще излезе.

Коментар

FGRC написа:
                  Това го казват хора които се занимават с рециклиране на тампони и техни клиенти са повечето сервизи в София така,че тяхното мнение срещу твоето 1:0.Пък и това не е най важното.От маховика ако тресе на малки обороти то при подаване на гас трябва да му се строшат зъбите,затова не го заблуждавай.Фройлайф/еднопосочния съединител/ на алтернатора не може да доведе чак до такива вибраций да тресе цялото купе така,че не го заблуждавай и с него.Дюзите могат да доведат до някякво поклащане на джигателя но не до тресене.Между поклащане/люлеене/ и тресене има огромна разлика.Ако са перфектни тампоните от дюзи и двигател няма да се усеща така на купето.А що се отнася до вибрацийте при Стило/дизел/ и тук много грешиш.А що се отнася до този тампон чукни му номера в сайта на Евро 07 и ще видиш какво ще излезе.
                  Дали един разбит фрайлауф не тресе цялото купе?
                  FIAT BRAVO GT JTD 105 '00
                  То е като да си зарежеш свястната жена и да тръгнеш по курви - правят много готини работи, дават голям кеф, ама знаят и много курвенски номера, те тва е!
                  Fiat Auto S.p.A

Коментар

milanist22 написа:
                    Дали един разбит фрайлауф не тресе цялото купе?
                    +++1
                    AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                    HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                    Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Колегата FGRC е прав - тампонът до ангренажа е с маслена камера. Аз го смених с втора употреба и работата заспа. А относно фрайлайфа - при мен беше твърдо за смяна, но не съм усещал толкова вибрации от него, колкото по -скоро неприятен нискочестотен резонанс.
                      Fiat Stilo 1,9 JTD, ~ 150 hp, 2004 - чиста любов.

Коментар

Ти на Евро07 ли ще вярваш ? Мама миа, аз пък съм рязал такъв тампон и знам за какво става дума.Забравих, твоето стило не тресе изобщо, то е извънземна технология !Ти колко си карал с разбит маховик ? Щото аз съм сменял 2 маховика, разбивал съм ги по моя вина и позволи ми да знам, какви са симптомите на заминаващ/разбит маховик !Ако тампоните са перфектни, при дисбаланс от дюзи/двигател - купето СЕ ТРЕСЕ , точно защото перфектните тампони са малоумно проектирани.Има един колега тук, вече почти не пише заради разни разбирачи, който беше сменил 4те тампона с чисто нови , оригинални риплейсмънти, не някви Birth и другите боклуци на Евро07 и колата му пак вибрираше.Проблема е почти решен чрез фейслифт и мултиджет технологията, т’ва е положението, който твърди, че стилото му няма вибрации, просто заблуждава другите.До автора на темата - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...er=asc&start=0
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

На тебе ще вярвам а не на хората,които това им е работата.Аз с тези майстори работя от сумати време и един път не са ме подвели за нищо.Те правят тампони не само за автомобили а и за промищлени машини.Бандероват шайбите за коляновите валове с много по високо качество и от оригиналните.Ще започнат да възстановяват и хидравлични тампони и моят на Стилото ще е една от мострите.

Коментар

хайде бе вие го изкарахте стилото че като излезе от завода още има вибрации-пълни глупости.вярно е че е несполучлив модел на фиат но не и чак толкова .карал съм само 2 такива и не съм имал лоши впечатления .освен това не знам какво против имате евро 07.те са официални вносители на много от качествените части,както и на много от т.нар .боклуци.изборът е ваш

Коментар

На който искаш вярвай, ако искаш и на Папата.Елементарно използване на търсачката показва, колко пъти съм те контрирал, че даваш грешна информация !!!Ама пука ми на мен, тъкмо ще имам повече клиенти
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X