Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стило - проблем с подгряването - РЕШЕНО

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стило - проблем с подгряването - РЕШЕНО

здравейте колеги закасах с моето стило при всяко палене ми ми светка лампатаза подгряванео и ми изписва preheat fault свещите са ми наред смених релето с ново оригинално на bosch и бушона ми е наред каде мже да е проблема преди време чистих таблото с бушоните при акумолатора и маи от тогава почда го прави редовно можели да сам разменил нещо моля помогнете вече не знам какво да правя

Как разбираш,че свещите са наред.При мене работеха и 4те свещи но даваха малко разлика в съпротивлението.След като ги смених със бошовски спря да примигва лампата за подгряването.Не се наложи да се чисти грешката.Провери свещите от куплунга при релето.Трябва да ти дава 1ом съпротивление поне така беше при мене.Съпротивлението на свещите трябва да е 0,9 ома.При някои колеги се е налагало да се изчисти тази грешка.Провери си и релето.
    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Колега бушона за системата на подгрева е точно там при плюса на акумулатора. ПРовери да не си направил нещо покрай един червен бушон 50А.
      Lancia Lybra 1.9 JTD LX - италиянския мерцедес

Коментар

за релето пробвах с други две релета като последното е чисто ново бушона е наред а за свещите ги проверявах в сервиза и казаха че са наред но мисля и аз да ги проверя

Коментар

Когато я купих колата и я закарах във ВАНТОТРЕЙД смениха само 1свещ и резултата беше никакъв.3 години я карах така и като ги замерих работеха но съпротивлението не беше еднакво.Разминаваше се съвсем малко 0,7,0,8ома.Купих БОШ каквито са оригиналните за по 28лв-бяха някаква отстъпка защото иначе са 48лв. и за сега нямам никакви проблеми. Номера е 0 250 202 036.

Коментар

Може би е различно при Стилото, но при Брава/о 1.9 JTD като моята, свещите са 200-ватови и съпротивлението им трябва да е 0.7, а не 0.9. Не знам дали тея 2 десети са решаващи. Едва ли има някакво значение, ама все пак с какъв двигател е колата?

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=62080Снимките са леко хванали пътя, но ги има в UK форума.Замери свещите, а съпротивлението да е от 0.7 до 1.2 Ома, че едва ли имаш уред дето да мери точно съпротивление
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

днес пак ми ги мериха в един сервиз и сащото но не им вярвам на 100 процента затова ще ги замеря с един приятел които е доста в 3ас с електрониката и ще видя какав е резултата благодаря за помоща да да я оправя вече незнам какво да дарся проблема

Коментар

а сигурен ли си че идва напрежение до самите свещи

Коментар

emzo написа:
                    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=62080Снимките са леко хванали пътя, но ги има в UK форума.Замери свещите, а съпротивлението да е от 0.7 до 1.2 Ома, че едва ли имаш уред дето да мери точно съпротивление
                    Изпрати ми ги, или на някой друг, да ги качим на нашия сървър, че темата е от ЧЗВ-раздела. Аз ви казвах преди, че ще се изгубят като не са при нас.

Коментар

Може би за компютъра еднаквото съпротивление е решаващо за да не се наложи да се чисти грешката, но го казвам като неспециалист.При мен съпротивлението след като ги смених беше точно 1 ом заедно с кабелите на всички цилиндри и не се наложи да се чисти грешката.

Коментар

като се отстани проблема грешката повече не се изписва на компутара а остава само запаметена проблема вече е решен една от свещите беше заминала и смених и четирите и вече не пищи благодаря на колегите за помоща

Коментар

Working...
                        X