Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вода в горивния филтър на Брава 1,9 jtd

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

dobrujanetza написа:
    ivel написа:
    няма такава на моделите браво ,брава и марея
    На Марея и Брава има- гаранция.
    Имам Мареа - нямам нито датчик за вода във филтъра нито индикация към него. Филтъра ми е максимално "аналогов".
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
      dobrujanetza написа:
      ivel написа:
      няма такава на моделите браво ,брава и марея
      На Марея и Брава има- гаранция.
      Имам Мареа - нямам нито датчик за вода във филтъра нито индикация към него. Филтъра ми е максимално "аналогов".
      Моята има такъв датчик. Колега с Брава ЖТД-105 също има . А и двете са базово изпълнение.
      Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

А таблата от кой вид са Ви? Може и да има някаква зависимост. Този модел няма такава лампа:или този вид:
        00' Bravo 105 JTD

Коментар

Таблото ми е от първия модел- с кръглите уреди. Въпросната лампа е под уреда за температурата.

Коментар

Ето снимка на таблото от бравото ми (цък върху снимката за голям размер): Сигурно е на мястото посочено със стрелките.
            00' Bravo 105 JTD

Коментар

Това ще ви е много интересно...http://www.youtube.com/watch?v=CDhz4fO69cwДнес си взех добавката от Лукойл бензиностанция, щото и при мен след 2 пъти източване и смяна на филтър все още понякога присветва,и ще пробвам преди по-нататъчни драстични действия.13.60 струва.
              Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
              Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Така, 30км градско по задръствания в София -равно на около 4 часа в колата..., след наливането на добавката, никакви пищения..и равномерна работа на двигателя.На нея пише че е за от 35 до 75литра резервоар. Аз я налях на 35 литра, и мисля че си свърши работата.Работи идеално!
                Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

А таблата от кой вид са Ви? Може и да има някаква зависимост.
                  Aз съм с по-"новото" табло. Имам такава индикация и тя се намира под уреда за температурата. Светила ми е многократно. Добре, че не е пищяла поне. :D За колегите без такава индикация: "Блажени са незнаещите". Щях да се радвам, ако и аз я нямах. Сега поне научихте, че имате един дерт по-малко от нас. :P
                  A17DTС/S
                  Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Ами разкачи купплунга и ти няма да имаш :D
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

GTipo написа:
                      Това ще ви е много интересно...http://www.youtube.com/watch?v=CDhz4fO69cwДнес си взех добавката от Лукойл бензиностанция, щото и при мен след 2 пъти източване и смяна на филтър все още понякога присветва,и ще пробвам преди по-нататъчни драстични действия.13.60 струва.
                      Това не е оправдано. На видеото пича смеси горивото и добавката с отношение 1:1 почти...
                      04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Съгласен съм с колегата, като гледам клипа, на 30 литра нафта ще ми трябва 30 литра добавка :D
                        Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Има и по-бюджетни варианти! Сипвал съм такава 1-2 пъти и сигнализацията за вода във филтъра е спирала. Дали е било само от нея или резултат и от последващо зареждане с гориво, не мога да се закълна. Но мисля, че има смисъл да прежали човек за проба 5 лева и половина.
                          Прикачени файлове
                          ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

dobrujanetza написа:
                            Таблото ми е от първия модел- с кръглите уреди. Въпросната лампа е под уреда за температурата.
                            JTD110 - според мен имаме доста различия, а не само 5коня. Аз нямам датчик, нямам и лампа към него. Моята е JTD105 набор 2000г.
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

emzo написа:
                              Ами разкачи купплунга и ти няма да имаш :D
                              ПС: В тази връзка. Преди мнооого години си взех Уно-то ( което все още имам) от подписа ми. Беше на 3 годинки милото, но...По дефолт нямаше:- оборотомер, температурен индикатор, дневен километраж. Задоволявах се с един волан, три педала и скоростен лост...Пей сърце.Мислих си, че това е съвършената кола :D . Щом няма индикации по нея значи всичко е гарантиран тип-топ. Като за късмет след едно прибиране от Врацами се скъса жилото на километража. Това си беше единственото "уредче", което ме отнасяше извън субективната ми преценка. От там насетне - мантра.Гледаш си пътя и си въртиш волана, като компотена капачка. След Уно-то си не съм случвал на толкова семпли изпълнения, но както казваше един мой приятел: На това изпълнение ( за Уно-то иде реч де) е цяло чудо, че са монтирали волан. :P
                              A17DTС/S
                              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Въпросната лампа .
                                Прикачени файлове

Коментар

Working...
                                X