Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде се намира куплунгът на датчика за нивото на маслото?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Къде се намира куплунгът на датчика за нивото на маслото?

Здравейте колеги. Имам от седмица Стило 1.9 jtd и имам индикация на таблото oil level sensor failure. Моля някой, който знае кеде се намира куплунгът на този датчик, забит в картера, да пише или да се обади, а аз ще черпя. 0886 408049Къде се намира куплунгът на датчика за нивото на маслото на Стило?Редактирано заглавие.Модераторски екип на Fiat-bg.org
    Fiat Stilo 1,9 JTD, ~ 150 hp, 2004 - чиста любов.

Подобен проблем имам на Либрата. Но само когато е влажно времето. Мисля,че е замърсен. Ако го намериш сподели къде е.
    Lancia Lybra 1.9 JTD LX - италиянския мерцедес

Коментар

При браво е завит точно до щеката за маслото (в долната и част къде влиза в картера). Предполагам,че и при Стило няма да е на много различно място. При всяко положение е някъде на картера завит.

Коментар

Не самият датчик колега, а буксата му.

Коментар

Е букста не се ли включва в самия датчик, колега ?
          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Колегата ти казва,че буксата е на самия датчик а датчика се намира на блока отпред някъде до скоростите, поне така го дават в епер,но и аз досега не съм обръщал внимание.
            Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Колеги, може би аз не питам достатъчно конкретно - имам предвид, от датчикът, който е на картера, излизат две кабелчета. Интересува ме къде "горе" отиват тези две кабелчета Иначе благодаря за бързите отговори

Коментар

В епер го дават,че е без кабели затова провери да не би да има мъничка букса/вътрешна/ в самия датчик.Нещо от рода на датчика за задна скорост.
                Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

И аз имам същия проблем.@nikolamilchev - не знам къде е , но като принципна схема можеш да го погледнеш в Аутодата.При първа възможност ще се занимая. До тогава остава да чета тук .................
                  Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan

Коментар

Deqn написа:
                    Подобен проблем имам на Либрата. Но само когато е влажно времето. Мисля,че е замърсен. Ако го намериш сподели къде е.
                    При Либра е на картера от задната страна, на Стило предполагам е на същото място. Буксата е на самият датчик, нагоре кабелите от буксата си вървят към снопа и няма друга букса която да е само за този датчик.

Коментар

Working...
                    X