Здравейте колеги, искам да попитам дали картерите на Бражо тд 100 и Брава жтд 105 са съвместими.Снощи пръснах картер и имам кола на части за това питам дали ще мога да сложа от старата на новата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Картер тд 100 и жтд 105
Collapse
X
-
Re: Картер тд 100 и жтд 105
YavorPetrov написа:Здравейте колеги, искам да попитам дали картерите на Бражо тд 100 и Брава жтд 105 са съвместими.Снощи пръснах картер и имам кола на части за това питам дали ще мога да сложа от старата на новата.
-
goro71 написа:Имам Фиат Браво 1.9 JTD-100 к.с и Маренго JTD-110 к.с.и нито един от двата няма датчик за НИВО на маслото,имат датчик за НАЛЯГАНЕ на маслото/червена лампа/.
Коментар
-
Колега, виждам, че си се оправил с картера. Според мен картетите на TD и JTD са различни.Като пръснах картера купих един, с уговорката ако не стане да го върна.Както каза, колегата по-горе, опората на лагера на полуоската е изместена с няколко сантиметра.Прочети тази тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...E0%F0%F2%E5%F004/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
nikolce написа:goro71 написа:Имам Фиат Браво 1.9 JTD-100 к.с и Маренго JTD-110 к.с.и нито един от двата няма датчик за НИВО на маслото,имат датчик за НАЛЯГАНЕ на маслото/червена лампа/.FIAT Bravo 1,9 JTD GT
Коментар
-
JTD 105 са тези, на които мига червена лампа (щека с капчица накрая) ако нивото на маслото е ниско. При JTD 100/110 нивото на маслото се показва с нулички и минусчета на дисплейчето с километрите и там няма такъв точно датчик, който да влиза в картера. Направили са по съвременно измерването за ниво на масло. При JTD 105 спокойно може да се кара без този датчик ако това е проблемът. Слага се болт в дупката на картера и буксата си виси. Всеки път при контакт лампата светва по 2 пъти през 2 сек. няколко пъти и угасва.Маренго 1.9Jtd-110 2002
Коментар
-
dobrotic написа:nikolce написа:goro71 написа:Имам Фиат Браво 1.9 JTD-100 к.с и Маренго JTD-110 к.с.и нито един от двата няма датчик за НИВО на маслото,имат датчик за НАЛЯГАНЕ на маслото/червена лампа/.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар