syfer може и да е дроб, не претендирам. Поддържам колкото мога :D Есенния разход във Варна като зимния ли ти е? При -25 да речем, както беше в Русе? Прехода ми градския е точно 2,5км до работа, без да сложа повече от 3-та скорост, поради светофари и спящи полицаи.И не можеш да ме убедиш, че 2,4 (140, 150 коньовите версии) са по-икономични от 115 коньвата на ГРАДСКО.Пичът си каза, че не го притеснява разхода, така че да взема 150 коня 2,4 да чипва и да дава газ. Няма такъв кеф от Нм :D И ДА, ДРОБЪТ МИ Е ЧИПНАТ :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
1.9JTD или 2.4JTD? Алфа Ромео 156
Collapse
X
-
Re: +++ за 2.4 JTD.
emzo написа:syfer написа:Колега за да постнеш такъв разход означава, че си карал 156 2.4 JTD и можеш да дадеш обективна преценка.За да е налице разход, който си описал означава, че колата ти е дроб, че има чипове глупости и т.н.и че с една дума нещо не е наред.предишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
Настояща: Алфа Ромео 156 2.4 JTD 140 h.p.-върхът на сладоледа
Коментар
-
Не че нещо ама дизел се купува и да се настъпва, освен да се кара.На мен десния ми крак тежи.Пак казвам, вкараш ли 4та - това не е градско.Я питайте някого от малък град, колко му гори.Щото аз в Пловдив правя 7/100 градско, а в стз 10ка.То затова си има параметър средна скорост.Пък и някой като каже гори ми еди колко си значи кило отгоре, поне Ta мисълта ми е, че ако купува колата, за да я кара много, но нормално/бавно , няма никакъв смисъл от 2.4.1.9 има само предимства и е достатъчно пъргаво да си изпревариш като пич.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
..
emzo написа:1.9 има само предимства и е достатъчно пъргаво да си изпревариш като пич.предишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
Коментар
-
emzo написа:И от градско до градско има огромна разлика.Караш ли на 4та и 5та по булевардите това не е градско.
Коментар
-
Като собственик и на 1.9 и на 2.4, но при Либра, мога да кажа следното за разхода - извънградско разлика 0.5 в полза на 1.9-ката, градско - 1 л. пак в полза на 1.9-ката. Или в цифри: 1.9 извънградско в диапазона 4.7-5.0, градско 7.5-8.5; 2.4 извънградско 5.2-5.7, градско 8-8.5.Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
chaveto написа:А какво е ако не е градскоF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
emzo написа:chaveto написа:А какво е ако не е градскоA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
syfer, за втори път чета, че нещо много си се хванал за тия лопатки на турбината.Все едно като турбото е с променлива геометрия, значи двигателя е по-добър.И сега като си спомена, че Алфа 2.4жтд-то е винаги с променлива геометрия, без значение от модификацията на двигателя какво ще станеA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
emzo написа:chaveto написа:А какво е ако не е градско
Коментар
-
BO написа:syfer, за втори път чета, че нещо много си се хванал за тия лопатки на турбината.Все едно като турбото е с променлива геометрия, значи двигателя е по-добър.И сега като си спомена, че Алфа 2.4жтд-то е винаги с променлива геометрия, без значение от модификацията на двигателя какво ще станепредишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар