Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

1.9JTD или 2.4JTD? Алфа Ромео 156

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

syfer може и да е дроб, не претендирам. Поддържам колкото мога :D Есенния разход във Варна като зимния ли ти е? При -25 да речем, както беше в Русе? Прехода ми градския е точно 2,5км до работа, без да сложа повече от 3-та скорост, поради светофари и спящи полицаи.И не можеш да ме убедиш, че 2,4 (140, 150 коньовите версии) са по-икономични от 115 коньвата на ГРАДСКО.Пичът си каза, че не го притеснява разхода, така че да взема 150 коня 2,4 да чипва и да дава газ. Няма такъв кеф от Нм :D И ДА, ДРОБЪТ МИ Е ЧИПНАТ :D
    "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
    Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Re: +++ за 2.4 JTD.

emzo написа:
      syfer написа:
      Колега за да постнеш такъв разход означава, че си карал 156 2.4 JTD и можеш да дадеш обективна преценка.За да е налице разход, който си описал означава, че колата ти е дроб, че има чипове глупости и т.н.и че с една дума нещо не е наред.
      Много силно изказване, аз пък гарантирам, че колата му не е "Дроб".Аз с 1.9 правя 11 градско и 4 извънградско ? И моята ли е била дроб ? И от градско до градско има огромна разлика.Караш ли на 4та и 5та по булевардите това не е градско.
      Силните изказвания са продиктувани с факти и в това, когато човек е убеден в нещо, което е истина и действително.Не коментирам състоянието на колата на колегата.Обзалагам се , че в това време (във варна в момента е 20 градуса) аз също пътувам на 2-3 км. от работа, когато си карам колата и разхода не ми минава 9 градско.А относно извънградското също мога да се обзаложа на принципа -пълно-пълно от една и съща бензиностанция.Освен разхода, който съм констатирал по каталог моята я дават точно толкова колкото съм написал да гори.Уточнявам, че колата ми няма чип, няма махнат катализатор, не прави черни димки и карам с масло Ajip 5W40, което сменям на 8-максимум 9 000 км. поради и което може би разхода ми да се дължи на добра подръжка, както и на факта, че признавам в града почти не я режа колата.Поздрави,п.с. Не съм твърдял никога, че разхода на 1.9 е по голям или сходен с този на 2.4 .това някой друг го е твърдял.
      предишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
      Настояща: Алфа Ромео 156 2.4 JTD 140 h.p.-върхът на сладоледа

Коментар

Не че нещо ама дизел се купува и да се настъпва, освен да се кара.На мен десния ми крак тежи.Пак казвам, вкараш ли 4та - това не е градско.Я питайте някого от малък град, колко му гори.Щото аз в Пловдив правя 7/100 градско, а в стз 10ка.То затова си има параметър средна скорост.Пък и някой като каже гори ми еди колко си значи кило отгоре, поне Ta мисълта ми е, че ако купува колата, за да я кара много, но нормално/бавно , няма никакъв смисъл от 2.4.1.9 има само предимства и е достатъчно пъргаво да си изпревариш като пич.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

..

emzo написа:
          1.9 има само предимства и е достатъчно пъргаво да си изпревариш като пич.
          Абсолютно съгласен за 1.9.На работа имаме служебен Рено меган 1.5 dCI 90 к.с. 2012г и се учудих тази кола с каква динамика разполага при изпреварвания.Просто според мен големия двигател е ако пътуваш и извън града,ако си натоварен и ако ти е необходимо натоварен да изпревариш бързо и т.н.На мен това ми ттрябва и не бих си взел 1.9 заради 1 литър разлика в разхода и данък който не ме бърка-веднъж годишно.Инъче 1.9 дам добро решение ако не товариш много и ще е предимно градско.До колкото знам 1.9 JTD вариант 115 к.с. също са с променлива геометрия на лопатктие на турбото така, че пак надежден.

Коментар

Именно, ако ще е 1.9 само 115 или мултиджет 140, 150 к.с.105 е отживелица.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
              Именно, ако ще е 1.9 само 115 или мултиджет 140, 150 к.с.105 е отживелица.
              Да,но можеш да караш с избушил/откачен/ дебитомер без да има някакви проблеми.

Коментар

Кой казва, че на 115 не можеш ?
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                  105 е отживелица.
                  Ааа,няма такова нещо И само за турбините едно коментарче от мен,уестгейтното турбаланче GT1544H е в пъти по-надеждно от ВНТ-то GT1749V или GT2256V Иначе по темата - твърдо за 1.9 JTD115.Мааанеете ги тия м-джетчете,мултиджетчета и тем подобни усложнения.

Коментар

emzo написа:
                    И от градско до градско има огромна разлика.Караш ли на 4та и 5та по булевардите това не е градско.
                    А какво е ако не е градско Много ме лови яд така като почнете да изопачавате нещата. След като не минавам зад табела край на София то съм си в нея и разхода ми е градски. Друг е въпроса дали от Люлин до Младост ще отида в 3ч. през нощта.Моята 2.4 си върви на 5-та с 1200об/м в града или сигурно трябва да я карам на 2-3 предавка в 4000об/м и да летя, няма нужда от селски изпълнения.Като искам да давам газ отивам на писта или в гората с мотоциклета и там си вдигам адреналина. Също така дизел не се купува за да се ръчка.

Коментар

Като собственик и на 1.9 и на 2.4, но при Либра, мога да кажа следното за разхода - извънградско разлика 0.5 в полза на 1.9-ката, градско - 1 л. пак в полза на 1.9-ката. Или в цифри: 1.9 извънградско в диапазона 4.7-5.0, градско 7.5-8.5; 2.4 извънградско 5.2-5.7, градско 8-8.5.
                      Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

chaveto написа:
                        А какво е ако не е градско
                        Добре, градско е, уточнявайте обаче за кой град.Защото пак го казвам ако на лицето Х , колата в град Y гори Z литра, в град по-малък от Y ще гори > от Z литра В тоя ред на мисли, аз мога да пердаша по околовръстното и да се похваля с 4/100 градски разход. Да, да.
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                          chaveto написа:
                          Добре, градско е, уточнявайте обаче за кой град.Защото пак го казвам ако на лицето Х , колата в град Y гори Z литра, в град по-малък от Y ще гори > от Z литра В тоя ред на мисли, аз мога да пердаша по околовръстното и да се похваля с 4/100 градски разход. Да, да.
                          В интерес на истината на мен в Бургас всичко ми е околовръстно, баири и надолнища съответно.ПС: Прав си Емо. Когато отидем на гости при бабата в Плевен, като, че ли вдигам разхода, но пък за бабата съм готов... и литър отгоре да плащам.
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

syfer, за втори път чета, че нещо много си се хванал за тия лопатки на турбината.Все едно като турбото е с променлива геометрия, значи двигателя е по-добър.И сега като си спомена, че Алфа 2.4жтд-то е винаги с променлива геометрия, без значение от модификацията на двигателя какво ще стане
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

emzo написа:
                              chaveto написа:
                              Щом си в града за мен си е градски разхода, няма значение в кой град. Може да има разлика в разхода от град до град, водач>водач..... за това не споря, но се дразня когато някой ми каже, че щом карам по цариградско и това не се брои градско.П.С. Преди време табелите за край на София бяха от вътрешната страна на околовръстният път, в момента не е така и сега околовръстното е в града. Има много повече движение по него, светофари........ е няма как да му кажа, че е извън града и разхода е между селски.

Коментар

BO написа:
                                syfer, за втори път чета, че нещо много си се хванал за тия лопатки на турбината.Все едно като турбото е с променлива геометрия, значи двигателя е по-добър.И сега като си спомена, че Алфа 2.4жтд-то е винаги с променлива геометрия, без значение от модификацията на двигателя какво ще стане
                                Ще стане, че си спамер !Ако желаеш да ме вкараш в безмислена полемика няма да се получи.Казах каквото имам да казвам по тази тема.Поздрави,

Коментар

Working...
                                X