МАФ,колега,МАФ.И аз до сега не съм прецаквал дебиломер с чистене.Наистина по принцип не би трябвало да се чистят тези сензори (HFM5),но всеки си преценява
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с дебитомера на JTD - Открит! А сега на къде?
Collapse
X
-
janyboy написа:МАФ,колега,МАФ.И аз до сега не съм прецаквал дебиломер с чистене.Наистина по принцип не би трябвало да се чистят тези сензори (HFM5),но всеки си преценяваFiat Bravo JTD '99
Коментар
-
Точно МАФ сензора беше омаслен и го чистих много внимателно но колата умря след това.Може би ако сензора е по нов търпи някакво чистене,но ако е по стар забрави.Колата си дойде от Италия с този сензор а беше на 96 000 км.Аз повече вярвам на БОШ.Просто трябва да се сменя редовно въздушния филтър на Стилото защото сензора е близо до вентилацията на мотора.Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
-
Моят дебитомер го свалих и изпрах с перилен препарат и гореща вода. Плакнах докато ми хареса бистрата водица. Ако имах ултразвукова ваничка и през нея щях да го пусна. Не успях да го прецакам и дори сработи доста добре. Преди да го изпера на втора НЕ можех да въртя гуми, а веднага след като го подсуших и монтирах - се усети разликата. Ако някой си е "прецакал" дебитомера - или е бил изгорял преди това или просто не е разсъждавал какво прави. Две години след процедурата все още колата върви повече от добре.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
http://www.rrd-preparation.com/4133/product-4349.jpgОт този съм най-доволен.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Момчета. След тази тема бях иницииран да си изключа дебитомера - ей тъй за пробата. Усетих разлика само в момента на потегляне ( по-нервно отлепя), и то само докато колата не е достигнала оптимална температура. Разликата е незначителна бих казал дори пренебрижимо малка, но...с включен дебитомер при едни и същи условия и натоварвания изпушва повече...Оставих си дебитомера изключен за сега. Мисля да покарам така за да видя дали ще има разлика в "потреблението" на гориво.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
jenshen73 написа:Моят дебитомер го свалих и изпрах с перилен препарат и гореща вода. Плакнах докато ми хареса бистрата водица. Ако имах ултразвукова ваничка и през нея щях да го пусна. Не успях да го прецакам и дори сработи доста добре. Преди да го изпера на втора НЕ можех да въртя гуми, а веднага след като го подсуших и монтирах - се усети разликата. Ако някой си е "прецакал" дебитомера - или е бил изгорял преди това или просто не е разсъждавал какво прави. Две години след процедурата все още колата върви повече от добре.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
todorw написа:момчета има специален спрей за шпочистване на дебитомери продава се в аутоплюс на цена около 13 лв.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
-
Благодаря за насочването.Всъщност не намирам нищо за дебитомер на Фиат Брава 1.9 ТД 75 от 1998 година.Има ли дебитомер изобщо тая кола.С риск да съм нахален,моля за подробности.Със снимки още по добре.Благодаря предварително.Май трябваше да уточня каква кола имам предния път.NOVAKA OT MADRID
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар