Някои можели да сподели впечатления от Био Дизел.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Био Дизел
Collapse
X
-
Не съм съгласен, че е с по-ниско качество. Дискутиран е тук и сигурно може да се открие с търсачката, но ето накратко какво съм чел и видял:1. Предлага леко повишена мощност, но не съм сигурен дали не се налага корекция на помпата, за да се усети.2. По-добре смазва двигателя, където влиза в контакт.3. Подозирам, че някоя от горивните свещи не ми работи и понякога колата не пали от първия път. С най-скъпите нормални нафти и с биодизела винаги пали без проблеми.Че е по-евтин вече е ясно. Недостатъците му са невъзможността да се ползва през зимата, тъй като замръзва много по-лесно и най-вече, че е доста агресивен към маркучи и уплътнения. Всичко на всичко 5-6 резервоара биодизел превъртях това лято, преди да се наложи ремонт на помпата и да се откажа.И за филтъра да допълня: не се налага по-честа смяна, просто се налага еднократна смяна след първите два резервоара биодизел, защото отмахва наслагванията по резервоара като ръжда и др., които съответно се наслояват на филтъра.
Коментар
-
Не се шашкайте! Карам бензинов двигател но колега със Ситроен е с дизелов. Правил е многократни проучвания за въпросното гориво, тестове и какво ли не. Това са окончателните му изводи:1. Температурата на сгъстяване (замръзване) е доста висока и не може да се кара с чист био-дизел в зимния сезон.2. Двигателя е по-тих.3. Мощността - по-висока4. Миризмата... (не е за подценяване - предизвиква повишено отделяне на стомашни сокове)5. Екологично чисто (при разлив се разгражда бързо)6. Цената относително високаИ след всичко това неговата препоръка: 20-30% био-дизел + 80-70% дизел и това при намаляване на цената на био-дизел-а!Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996
Коментар
-
То има и Био-Бензин ама чак в щатите е масово ползван. Известен е като метанол ако се не лъжа и зе прави от растения с висока захарност (като всеки алкохол, който не е бира). Дизела се прай от маслодайни - като соя и слънчоглед, или от ползвано в ресторантите вече олио, а това е от захарно цвекло и захарна тръстика и аз даже съм търсил сайтове с рецепта ама искат да платя с кредитна карта.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар