Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Bravo JTD не пали!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Bravo JTD не пали!

Здравейте колеги, проблема ми е следния. Колата върти, оборотомера се вдига, от ауспуха мирише на нафта, но не иска да запали. Пали единствено на бутане и то на момента или с подаване на ток и то с изключително много въртене! Сменихме 2 дюзи, уж се пооправи и после пак същото. Няма значение дали е загряла или студена колата когато го прави. Онзи ден минах 500 км угасих я и веднага опитах да запаля, но не успях. Първите симптоми бяха трудно палене, но си помислих че е от акулумолатор, защото си е пътник. Пробвано е и с чисто нов, но пак същото. Горивният филтър е сменен онзи ден, не свети лампата за грешки. Дайте някакви предположения, че вече ми побеля косата!
    Fiat Bravo JTD '99

изчисти си цедката на регулатора и сигурен ли си че няма още прецакани дюзи или помпата за високо налягане да е здала багажакато дадеш пълна газ на някоя скорост колата гасне ли?трябва и диагностика
    Bravo 1.9d 97г

Коментар

Датчик колянов вал? Диагностика? Нещичко по темата, че тази кола си пее почти всяка болка?
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Понеже нямам кабели за диагностика съм я оставил в един сервиз при едни приятели, днес ще отида да видя какво се е показало. Колата върви здраво, 180 ги прави без проблем при това състояние. Двигателя се реже до 4000 об., не гасне в движение, нито при настъпване. Може би малко по мудно да набира след 100, но сигурно си въобразявам. Забравих да добавя, че вчера като я оставих пред сервиза, изгасих я и веднага пробвах и запали. Но след това момчетата ми казаха, че пак не е искала.
        Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Що ми мяза на стартер ?
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Ако на бутане пали лесно търси проблема в стартер или кабелите.Провери и изчисти клемите на акумулатора
            FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Така, значи при диагностиката не показа никакви грешки, налягането си го вдига на 300 бара, като варира между 298-302 след като запали. Докато правихме диагностиката и се подаваше ток от друга кола, защото акумолатора както казах вече си е пътник и пада много бързо като повърти малко повече. Колата я гасихме и палихме на няколко пъти и палеше както трябва, но без спираме подаването на ток.
              Fiat Bravo JTD '99

Коментар

ntodorov написа:
                Що ми мяза на стартер ?
                Колега защо смяташ така? Стартера си върти без проблем.
                Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Диагностиката, правехте ли я когато НЕ иска да запали? Просто на момента да се хване какво е. Стартера ако върти мощно не е от него проблема според мен. Мощно мощно, просто да не вие на умряло.
                  00' Bravo 105 JTD

Коментар

А като въртите малко повече клемите греят ли?

Коментар

nikolce написа:
                      Диагностиката, правехте ли я когато НЕ иска да запали? Просто на момента да се хване какво е. Стартера ако върти мощно не е от него проблема според мен. Мощно мощно, просто да не вие на умряло.
                      Мисля, че са правили, изкарало е било само ниско налягане мисля, след смяната на 2-те дюзи обаче, не е изкарвало никаква грешка. От сменените дюзи извираше направо нафта. Стартера в момента върти мощно ако му се подаде ток от друга кола. Както казах акумолатора е пътник и като завърти 3 пъти и не запали започва да пада. Утре ще купя един нов за да го отхвърля и него като вариянт. В момента колата пали веднага след като я загасиш, но след по-голям престой, пак не иска да запали. Ще пиша след като сложа новия акумолатор, дали е оказало влияние.
                      Fiat Bravo JTD '99

Коментар

янко написа:
                        А като въртите малко повече клемите греят ли?
                        Да, нагряват се горе-долу, това не е ли нормално?
                        Fiat Bravo JTD '99

Коментар

първо смени акумулатора и тогава търси други причини защото по всичко изписано до тук разбрах че акумулатора не става
                          STILO JTD

Коментар

Ако греят това говори за лош контакт.Имал съм подобен проблем ,само че на бензин.Запалваше в момента в който спре стартера.На топъл мотор нямаше проблеми но на студен -мъка.Изчистих клемите и се оправи,не само конуса а тънките кабели

Коментар

Аха, ще обърна внимание и на това
                              Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Working...
                              X