Здравейте колеги, проблема ми е следния. Колата върти, оборотомера се вдига, от ауспуха мирише на нафта, но не иска да запали. Пали единствено на бутане и то на момента или с подаване на ток и то с изключително много въртене! Сменихме 2 дюзи, уж се пооправи и после пак същото. Няма значение дали е загряла или студена колата когато го прави. Онзи ден минах 500 км угасих я и веднага опитах да запаля, но не успях. Първите симптоми бяха трудно палене, но си помислих че е от акулумолатор, защото си е пътник. Пробвано е и с чисто нов, но пак същото. Горивният филтър е сменен онзи ден, не свети лампата за грешки. Дайте някакви предположения, че вече ми побеля косата!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Bravo JTD не пали!
Collapse
X
-
Датчик колянов вал? Диагностика? Нещичко по темата, че тази кола си пее почти всяка болка?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Понеже нямам кабели за диагностика съм я оставил в един сервиз при едни приятели, днес ще отида да видя какво се е показало. Колата върви здраво, 180 ги прави без проблем при това състояние. Двигателя се реже до 4000 об., не гасне в движение, нито при настъпване. Може би малко по мудно да набира след 100, но сигурно си въобразявам. Забравих да добавя, че вчера като я оставих пред сервиза, изгасих я и веднага пробвах и запали. Но след това момчетата ми казаха, че пак не е искала.Fiat Bravo JTD '99
Коментар
-
Така, значи при диагностиката не показа никакви грешки, налягането си го вдига на 300 бара, като варира между 298-302 след като запали. Докато правихме диагностиката и се подаваше ток от друга кола, защото акумолатора както казах вече си е пътник и пада много бързо като повърти малко повече. Колата я гасихме и палихме на няколко пъти и палеше както трябва, но без спираме подаването на ток.Fiat Bravo JTD '99
Коментар
-
nikolce написа:Диагностиката, правехте ли я когато НЕ иска да запали? Просто на момента да се хване какво е. Стартера ако върти мощно не е от него проблема според мен. Мощно мощно, просто да не вие на умряло.Fiat Bravo JTD '99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар