Здравейте, търсих в списъка с подфорумите конкретен раздел за скоростна кутия но не видях (простете ако има
) и затова пиша тук.Проблемът е много странен. Скоростният лост не връща при изключване от скорост. Трябва да се мести на ръка. Ходих в един сервиз и ми казаха, цитирам: "Преебала ти се е една пружинка. Карай си така, защото ремонта ще ти струва около 200 лв. и няма смисъл.". Всичко звучеше правдоподобно, но беше малко шокиращо, че на следващия ден лоста работеше. Работеше и то перфектно. В последствие забелязах кога се прецаква. Това се случва само при влажно и мокро време. Просто никаква логика няма. При сухо и слънчево време работи нормално, а при влажно време не. Това ме навява на мисълта, че една пружинка няма как да се влияе от времето и проблема изобщо не е в нея. Търсих и четох по чуждестранни форуми и намерих две неща по темата. Едното е, че вътре има някакви кабели които при навлажняване причинявали този проблем. Другото което четох е, че някаква смазка (предполагам грес) трябвало да се подмени. Пиша от профила на приятелката ми, тъй като ме домързя да правя нова регистрация
)). Някой някакви идеи? Ще съм много благодарен за помоща.

Коментар