Проблема е следния от скоро пунтото почна да пали по трудно варти по повече от колкото преди даже понякога без да му дам малко гас пали и гасне .Наскоро сменях масла филтри възможнолие проблема да е от горивния филтър сложих по къс от оригиналния иначе си пасва но такув имаше .Имам чуството чи смуче въздух .Иначе нужнолие обезвъздушаване . Днес даже от стартер не запали бутнахме го и запали на 2 3 метра .Дали да си сменя филтъра да обезвъздушавам нещо не знам ако някой има мнение нека сподели.Редактирано заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто 1.9 ЖТД пали трудно
Collapse
X
-
Отиди на сервиз. JTD-то така прави ако има проблем с датчика на коляновия вал. Имах подобен проблем и след смяната на датчиците на коляновия и разпределителния валове, колата започна да пали на четвърт. При по-хладно може да изчакаш да ти загасне иконката на свещта.FIAT Tempra 1.8 I.e. 1992 - вече е минало!
FIAT MAREA WEEKEND 1.9 JTD 105 к.с.
Коментар
-
Днес почивам и го водих на диагностика
Показа следните грешки P 16 12 : P 01 10: P 01 01 : P 01 191 Грешката за регулатора изчезна след чистенето тя е от това чи под половин резервоар гасне колата и отчита грешката другата е за дебитомера със изкл. дебитомер съм. И остават другите 2 .Дава много ниска температура при загрял двигател показва -34 градуса.Възможнолие от това да пали трудно сутрин сигурно показва - 60 70.
Коментар
-
Тва не е температура на двигателя, а на входящия въздух. Има значение за правенето на сместа.Като гледам при тебе са комплексни проблемите. Тая температура говори за МАП сензор ако не се лъжа, дебитомера ти и него никакъв го няма - както казваш.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Ей тук си провери грешкитеhttp://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...ml#post3699514Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
SKYLINE87 написа:To май температурния датчик и мапа са заедно при този двигател само някой да каже дали от това пали трудно аз това имах предвид показва много ниска температура на въздуха сутринта едвам запали.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Принципно си зависи и от околната/външна температура. В момента на мен ми изгася за 1-2сек.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар