Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

1.9 JTD Бензин в резервоара и възможни последици.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Все едно не съм те чул.Когато не работи колата колко е налягането в рейла.
    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

То на капачката на резервоара си пише дизел така че трябва да е бил сляп ама както и да е. Закачихме колата на диагностика и там показва, че няма синхронизация м/у коляновия и разпределителния вал. Проверен е ангренажния ремък не е прескочил, сменихме датчика на коляновия вал и от него не е. По късно днес ще получа повече информация.
      Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 2000 г.

Коментар

В крайна сметка сменихме датчика на разпределителния вал и колата запали. Явно се е получило съвпадение с изгарянето на датчика и с бензина в резервоара.
        Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 2000 г.

Коментар

Радвам се,че всичко е наред.Ето едно потвърждение,че едно зло не идва никога само.Успех с бъдещите зареждания.
          Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

reter написа:
            Колеги, работил съм 2 години на OMV. Не ми обяснявайте дали е възможно. Бензиностанцията не я бърка, все пак просто трябва да бръкне в джоба на пълнача.
            ...за да плати основния ремонт ли ? Иначе аз ти "обяснявах", защото се сблъсках с подобен проблем ( писах го преди две години тук във форума) и касаеше една голяма верига бензиностанции, когато най-скъпия им дизелов продукт замръзна, като мастика Пещера във фризер - на кристали и парцали при -9 градуса. С касовия си бон и нафтата в колата бях "недоказуем". Пих едно кафе, помислих малко и се "съгласих". И Господ не можеше да докаже произхода на нафтата в колата ми след, като съм вън от бензиностанцията. В моя случай - над 48 часа.ПС: Ако споделиш адекватните решенията ( спрямо моя и случая на колегата), които ОМВ е взимала в подобни случаи бих погледнал към тази верига с двете си очи и същността на целия си портфейл...Веднага. Иначе съм съгласен, че когато бензиностанцията или веригата такива поискат да овъзмездят някой ще го направят от раз, но тук в родината ни няма такива желаещи или поне аз не съм чул за такива.
            A17DTС/S
            Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
              reter написа:
              Колеги, работил съм 2 години на OMV. Не ми обяснявайте дали е възможно. Бензиностанцията не я бърка, все пак просто трябва да бръкне в джоба на пълнача.
              ...за да плати основния ремонт ли ? Иначе аз ти "обяснявах", защото се сблъсках с подобен проблем ( писах го преди две години тук във форума) и касаеше една голяма верига бензиностанции, когато най-скъпия им дизелов продукт замръзна, като мастика Пещера във фризер - на кристали и парцали при -9 градуса. С касовия си бон и нафтата в колата бях "недоказуем". Пих едно кафе, помислих малко и се "съгласих". И Господ не можеше да докаже произхода на нафтата в колата ми след, като съм вън от бензиностанцията. В моя случай - над 48 часа.ПС: Ако споделиш адекватните решенията ( спрямо моя и случая на колегата), които ОМВ е взимала в подобни случаи бих погледнал към тази верига с двете си очи и същността на целия си портфейл...Веднага. Иначе съм съгласен, че когато бензиностанцията или веригата такива поискат да овъзмездят някой ще го направят от раз, но тук в родината ни няма такива желаещи или поне аз не съм чул за такива.
              Има ,има :D , комшията под нас така сбъркаха, вместо дизел му наляха бензин на Ромпетрол.На триста метра от бензиностанцита му смира мотора, и тогава разбира че е са объркали пищова, но за късмет ,бил запазил касовия бон , и ведната се върнал, и направил скандал. И какво мислите че стана,купиха му нова помпа, дори поеха и труда за монтажа.
              Fiat palio 1.7td

Коментар

betuk написа:
                ntodorov написа:
                reter написа:
                Има ,има :D , комшията под нас така сбъркаха, вместо дизел му наляха бензин на Ромпетрол.На триста метра от бензиностанцита му смира мотора, и тогава разбира че е са объркали пищова, но за късмет ,бил запазил касовия бон , и ведната се върнал, и направил скандал. И какво мислите че стана,купиха му нова помпа, дори поеха и труда за монтажа.
                Приказки от 1000 и 1 нощ.!Колкото до това аз съм сипвал 2-ти бензин и честно да си кажа не съм имал дълготрайни последици просто първия път източих горивото и сипах нафта , а втория път си напълних резервуара до горе с дизел и карах по лекичко докато изгоря половината и после пак до горе с нафта и това в общо взето. Само да кажа че първия път съм карал колата около 7-8 км. е доста тракаше и пушеше но вървеше и палеше на всичкото отгоре.
                Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
                Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Xaus написа:
                  betuk написа:
                  ntodorov написа:
                  reter написа:
                  Приказки от 1000 и 1 нощ.!Колкото до това аз съм сипвал 2-ти бензин и честно да си кажа не съм имал дълготрайни последици просто първия път източих горивото и сипах нафта , а втория път си напълних резервуара до горе с дизел и карах по лекичко докато изгоря половината и после пак до горе с нафта и това в общо взето. Само да кажа че първия път съм карал колата около 7-8 км. е доста тракаше и пушеше но вървеше и палеше на всичкото отгоре.
                  Колега! Най -вероятно помпата е била на път да се счупи, и сигурно бенза я ускорил нещата.Пък на туй отгоре УПРАВИТЕЛКАТА е явно не е разбирала от техника, и решила много шум да не се вдига, и сметнтала да поеме разходите.Пък тя парите ще си вземе от работника като му удържа от заплатата.
                  Fiat palio 1.7td

Коментар

На колегата вместо бензин му сипали дизел.Покарал покарал около 5 км и колата изгасала.Като погледнал касовата бележка, пише си нафта.Колегата бил казал да му сипят от евтиния бензин, момчето му сипало от евтината нафта.Ако не беше жена му с него, ние нямаше нищо да нпаравим. Обаче тя, почна да върти телефони по бензиностанциите и да се оплаква.И какво се оказва.Бензиностанциите имали застраховки и ти поемали всички разходи.Дойде едно момче представител на веригата бензиностанции да види за какво става въпрос.Поемали ти репатрак и всички ремонти. В нашия случай ние сами си я дърпахме и сами си точихме нафтата.След като запали трудно колата , катализатора се беше напълнил с неизгорялата нафта и страшни пушилки. Добре че момчето беше на място да види за какво става въпрос. След което колата стана доста шумна.Та на колегата му платиха нов катализатор и труд. Възстановяват му горивото което е било в резервоара.Ако ви се случи нещо такова, обадете се в бензиностанцията и отивайте направо във фирмен сервиз, или някой друг по голям наблизо.Искайте им някъкъв документ който да обяснява какви са били повредите и какво е ремонтирано. Или поне нещо такова му искаха на него.И си събирайте бележки за всички разходи. А май искаха фактурите да са на името на бензиностанциятаТа така.Като потребители имаме много права, но никой няма интерес да ни информира за правата ни.Поздрави.
                    Bravo JTD 105 '98

Коментар

Working...
                    X