Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

1.9 JTD Бензин в резервоара и възможни последици.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

1.9 JTD Бензин в резервоара и възможни последици.

Здравейте. Не намерих подобна тема затова пускам нова. Вчера сестра ми е отишла да зарежда на бензиностанция и вместо нафта са и сипали бензин. Карала е колата около 5 км и след изгасяне на двигателя повече не иска да запали. Днес установихме, че в резервоара са сипали бензин вместо нафта, бензина е източен и е сипана нафта, но колата все още не иска да запали. Колата е Браво JTD 1.9 105 2000 г. Възможно ли е нещо да се е случило с помпата и къде де се търси евентуален проблем (освен убиване на бензинджията).
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 2000 г.

Отиваш на бензиностанцията и те ти поемат всички разходи по ремонта.
    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

reter написа:
      О-оооох. Не е никак лесно. Да не кажа невъзможно. Ако колата се беше сгънала там имаше някакъв шанс.
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

диагностика е най-добре.иначе за да не пали най-вероятно е свързано с регулатора

Коментар

кола

Като начало свали филтъра или го смени , почисти горивопровода.сложи нафта и Я докарай до отпред до филтъра.
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

ntodorov написа:
            reter написа:
            О-оооох. Не е никак лесно. Да не кажа невъзможно. Ако колата се беше сгънала там имаше някакъв шанс.
            Е как, нали има камери, нали има касова бележка, която доказва, че си платил за бензин. Ако проблемът наистина е възникнал там, то би било меко казано глупаво от страна на бензиностанцията да се правят на ощипани. Особено ако е от по-разпространените вериги. Колата трудно ще се прецака още там, защото има чиста нафта във филтъра, която не изгаря за 1 минута, а също така - бензинът е значително по-лек.

Коментар

кола

Едва ли да може да се докаже а и дали ще го признаят какво е искало девойчето да се сипе дали е казало напълнете гориво като не е уточнило каквоили е казало сложете бензин . Дано мине без последствия -даване на пари.
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

колега отвиваш тръбичките на дюзите даваш на контакт даже и на стартер може да завъртиш докато през тръбичките не протече само нафта завиваш ги и почваш да палиш от втория третия път трябва да запалиуспех
                Bravo 1.9d 97г

Коментар

Колеги, работил съм 2 години на OMV. Не ми обяснявайте дали е възможно. Бензиностанцията не я бърка, все пак просто трябва да бръкне в джоба на пълнача.

Коментар

reter написа:
                    Колеги, работил съм 2 години на OMV. Не ми обяснявайте дали е възможно. Бензиностанцията не я бърка, все пак просто трябва да бръкне в джоба на пълнача.
                    И как ще стане това? Ако каже че му е казала бензин да налее? Мацка е все пак, нормално е да се обърка Аз да бях на мястото на бензинджията бих отричал до последно. А веригата по никакъв документ не може да му ги вземе тия пари защото после може да я осъди.Това може да стане на място ако си го хванал че си му казал едно а е сипал друго. Въри доказвай сега кой крив и кой прав.А проблема на колата според мен е че буталната помпа за високо налягане се е набълбукала с бензин, и понеже той е по вискозен от дизела неможе да вдигне необходимото налягане за стартиране на стартер.Пробвай само на стартера да пуснеш 24 волта за да запали или да я дръпнеш.
                    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                    FIAT БРАВО 1.2 16v
                    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
                      reter написа:
                      И как ще стане това? Ако каже че му е казала бензин да налее? Мацка е все пак, нормално е да се обърка Аз да бях на мястото на бензинджията бих отричал до последно. А веригата по никакъв документ не може да му ги вземе тия пари защото после може да я осъди.Това може да стане на място ако си го хванал че си му казал едно а е сипал друго. Въри доказвай сега кой крив и кой прав.
                      Как мислиш, ще реши да постъпи веригата? Ще защити името си или работника си, който по всяка вероятност е виновен?Аз говоря неща от опит, ти от предположения.

Коментар

reter написа:
                        infineon написа:
                        reter написа:
                        И как ще стане това? Ако каже че му е казала бензин да налее? Мацка е все пак, нормално е да се обърка Аз да бях на мястото на бензинджията бих отричал до последно. А веригата по никакъв документ не може да му ги вземе тия пари защото после може да я осъди.Това може да стане на място ако си го хванал че си му казал едно а е сипал друго. Въри доказвай сега кой крив и кой прав.
                        Как мислиш, ще реши да постъпи веригата? Ще защити името си или работника си, който по всяка вероятност е виновен?Аз говоря неща от опит, ти от предположения.
                        По всяка вероятност, но е недоказуемо щом си излязъл.То че няма да защити работника е ясно, и се надява той да е глупав да си плати.Интересно ми е ако откаже доброволно да плати ремонта, въз основа на какъв документ ще му удържат парите от заплатата примерно?
                        FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Колега не е прецакана колата просто не може да вдигне налягане в рейла.Разкачи всички тръбопроводи да разкараш бензина и нещата ще си доидат на място.От начало ще причука малко но после ще изчисти.
                          Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

infineon написа:
                            reter написа:
                            infineon написа:
                            reter написа:
                            По всяка вероятност, но е недоказуемо щом си излязъл.То че няма да защити работника е ясно, и се надява той да е глупав да си плати.Интересно ми е ако откаже доброволно да плати ремонта, въз основа на какъв документ ще му удържат парите от заплатата примерно?
                            Според мен, вината в тоя случай носи клиента, ако е констатирала грешката на момента, може спокойно да търси някакво обещетение /точене на реервоари прочие,,,,/.Но щом е напуснала района на бензиностацията, е трудно да накараш да ти обещетят за грешката. Ако пази касовата бележка, може да пробва, но там вече зависи от управителя на бензиностанцията,ако реши, и държи на работниците може да не стане.
                            Fiat palio 1.7td

Коментар

FGRC написа:
                              Колега не е прецакана колата просто не може да вдигне налягане в рейла.Разкачи всички тръбопроводи да разкараш бензина и нещата ще си доидат на място.От начало ще причука малко но после ще изчисти.
                              Как го казваш все едно е работа като детска играчка. Всички тръби след помпата държат налягане до 1500 бара, и от едно разкачане по тях най вероятно да си докара още проблеми, ако няма опит с това.По лесния вариант- палиш на дърпане за да вдигне повече обороти мотора, или подаваш на стартера по високо напрежение за да завърти по лесно.Няма да е лошо и да допълниш резервоара с нафта.
                              FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Working...
                              X