Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спънато JTD!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спънато JTD!

Колеги, наблюдавам спад в мощността на моето ЖТД, от два месеца е при мен колата.- когато тръгне да набира от ниски (1500рпм) обороти се чува едно щракане до 2200-2300рпм все едно "чука аванс". Пробвах с нафта от много места, включително Макс Моушън и други прехвалени, ефект - нулев!- около 2500-2600рпм има едно забиване, колеги от форума твърдят, че е нормално за жтд, колко е нормално незнам!- на диагностиката нищо интересно не показа като записани грешки (изгоряла подгревна свещ), никога не е влизала в авариен режим, показва, че ЕГР-а работи добре!(диагностиката е превена във Варна при Иво - pininfarina)- турбо пътищата съм ги проверявал около 10 пъти и май са ОК- когато има пуснати фарове зад мен , забелязвам, че си попушва постоянно, когато газта е до ламаринатаОбщо взетот това са симптомите на Бравока. Мисля, че може още много да се очаква от него :D
    FIAT BRAVO GT JTD 105 '00
    То е като да си зарежеш свястната жена и да тръгнеш по курви - правят много готини работи, дават голям кеф, ама знаят и много курвенски номера, те тва е!
    Fiat Auto S.p.A

откачи буксата на дебитомера и покарай 2-3деня да видиш има ли ефектза щраканеточукането на аванс)това е от дюзите но щом не гасне под напън във високи обороти са "добре"
    Bravo 1.9d 97г

Коментар

и аз съм за починал дебитомер(там грешка рядко изписва).черния дим е типичен признак.иначе за разпръсквачите-отделно.

Коментар

Да дебитомер и добра идея, аз да предложа и още една малко глупава ама все пак - гориве филътр кога е сменян ?
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Горивен филтър не съм го сменял, но едва ли някога е сменян... Ако откача буксата на дебитомера, после ЕКУ-то ще си го познае ли?
          То е като да си зарежеш свястната жена и да тръгнеш по курви - правят много готини работи, дават голям кеф, ама знаят и много курвенски номера, те тва е!
          Fiat Auto S.p.A

Коментар

milanist22 написа:
            Горивен филтър не съм го сменял, но едва ли някога е сменян... Ако откача буксата на дебитомера, после ЕКУ-то ще си го познае ли?
            Горивния филтър се сменя - на 30 хил според завода и на 20 според нашите горива тука....Няма проблем да си откачиш дебитомера, ще го познае после!
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
              milanist22 написа:
              Горивния филтър се сменя - на 30 хил според завода и на 20 според нашите горива тука....Няма проблем да си откачиш дебитомера, ще го познае после!
              +1Провери и въздушния филтър, много бързо се затлачва. Моя на 3 - 5 хил км го вадя и го изтръсквам, ако знаеш колко мизерия излиза и как се усеща разликата - направо няма да повярваш :D Тея прахосмукачки засмукват една камара пепел и мизерии по нашите пътища, но така си е при нас.
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Тия коли не случайно си имат компютри За да не се сменят ей така разни работи на догатки. Забелязал съм че повечето теми във форума започват с имам проблем с колата и разни симптоми.Отговорът винаги е добра диагностика в реално време, когато колата е под товар и прави дадена мизерия ! Така може да се видят въздух, гориво, времена на впръскване и т.н. и да се вземе адекватно решение на проблема.
                FIAT BRAVO JTD105 - Турбо IHI RHF5 VL18, JTD115 инжектори, генерация на 60мм, къстъм ремап, ХГТ маховик и съединител, маслен радиатор.

Коментар

mitaka_neikov написа:
                  Тия коли не случайно си имат компютри За да не се сменят ей така разни работи на догатки. Забелязал съм че повечето теми във форума започват с имам проблем с колата и разни симптоми.Отговорът винаги е добра диагностика в реално време, когато колата е под товар и прави дадена мизерия ! Така може да се видят въздух, гориво, времена на впръскване и т.н. и да се вземе адекватно решение на проблема.
                  Лог в движение .
                  Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Не се занимавай с излишни диагностики. Запуши си ЕГР-а, във форума има много хубави теми по въпроса специално за твоят двигател, даже има и чертеж на планките. Виж си и турбо пътищата, отново има хубави теми къде точно се пукат на този двигател. Виж си въздушният филтър както ти е казал Dido_Lyubenov и ако не е сменян или е много мръсен го смени. Намери си свестен човек, който има фиксатора за коляновият вал и виж зацепването на ремъка, задължително. Дебитомера го провери дали работи с най-обикновен мултицет, отново има тема по въпроса и ако не работи му откачи буксата и си карай колата
                    Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                    Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ilko-gd написа:
                      Не се занимавай с излишни диагностики. Запуши си ЕГР-а, във форума има много хубави теми по въпроса специално за твоят двигател, даже има и чертеж на планките. Виж си и турбо пътищата, отново има хубави теми къде точно се пукат на този двигател. Виж си въздушният филтър както ти е казал Dido_Lyubenov и ако не е сменян или е много мръсен го смени. Намери си свестен човек, който има фиксатора за коляновият вал и виж зацепването на ремъка, задължително. Дебитомера го провери дали работи с най-обикновен мултицет, отново има тема по въпроса и ако не работи му откачи буксата и си карай колата
                      Колега недаваш лош съвет и това си е вариант, но плащаме по 160лв. данък за тази кола на година, само защото е 105 коня! Като изключиш дебитомера ще я скопиш до към 95, и от там идва въпроса защо? Като на кола 95 коня данъка й е 25-30лв. Мен това лично много ме дразни, ремапнал съм си я да не съм капо и си правя кефа с нея, че да не ме е яд ! Всеки сам избира и си преценява за себе си де, някои хора наистина нямат финансова възможност.
                      FIAT BRAVO JTD105 - Турбо IHI RHF5 VL18, JTD115 инжектори, генерация на 60мм, къстъм ремап, ХГТ маховик и съединител, маслен радиатор.

Коментар

между другото не съм питал светва или не чека и кога и в какви режими.

Коментар

Не, чека не свети. След малко ще пътувам за работа с откачена букса на дебитомера, довечера ще пиша как се се държала колата.
                          Fiat Auto S.p.A

Коментар

това е добре защото се ограничават причините за загубата на мощност-дебитомер,проблем с турбо пътища,егр,запушен катализатор и не на последно място неправилно зацепен ангренажен ремък.предполагам е първото но все пак не се знае

Коментар

Почисти МАП-сензора- намира се на гърба на смукателния колектор от страната на купето. И направи диагностика- във Варна все един диагностик ще се намери.
                              Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Working...
                              X