Понеже уж новата ми ролка само на 8к километра изпищя ,а на майстори не ми се ходи ,за да ми я сменят искам да питам от къде мога да си поръчам ключа ,за демонтаж на фрайлай шайбата на алтернатора?Колата е Фиат Стило ,а алтернатора е 120А
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инструмент за демонтаж на шайбата на алтернатора?
Collapse
X
-
Кое му е сложното за сваляне на Алтернатора, че е наврян на майка си в г..а е така, ама не е толкова сложен за сваляне, казвам го от опит щото съм го свалял над 10 пъти. Отвиваш меката връзка, десния тампон на двигателя, горен и долен болт който държат алтернатора и е долу.Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.
Коментар
-
tomsan написа:Кое му е сложното за сваляне на Алтернатора, че е наврян на майка си в г..а е така, ама не е толкова сложен за сваляне, казвам го от опит щото съм го свалял над 10 пъти. Отвиваш меката връзка, десния тампон на двигателя, горен и долен болт който държат алтернатора и е долу.ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
-
Днес се пробвах да отстраня планката на ,която се държи алтернатора ,но без успех. Самата планка видимо се държи на 3-болта към блока на мотора ,но след отстраняването им тя не пада ,а ако падне алтернатора супер лесно би излязъл от там. Сега ще пиша на колега да ми даде информация от къде мога да си намеря инструмента.FIAT STILO 1.9JTD 2002
Коментар
-
На място колега няма да стане защото няма как да сложиш инструмента.Най лесния начин е да го свалиш до лявата полуоска и да подадеш шайбата м/у нея и рамата и тогава можеш да я отвиеш. Инструмента струва 25лв.На теб ти трябва да е с шестограм 8,защото има и със торксове за немските коли.Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
-
http://zimber-tools.com/cat-avto-ins...i-kleshti.html Ето това намерих ,но не знам дали шайбата на алтернатора е с такъв размер. Сега преброих колко зъба има и са 33 ,а иначе ако това стане имам 8-ца шестограм хубав и лесно ще стане. Вечера на канала пробвах всякакви варианти и както казвате най-удобен е между полуоската и рамата на колата ,там можеш да си работиш като цар. Ако някой е запознат с размерите на ключа нека каже това по-горе от линка дали е подходящо.FIAT STILO 1.9JTD 2002
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар