здравейте колеги!искам да попитам дали някой от вас знае дали има разлика в газо-разпределителните валове на фиат добло 1,9 жтд 101 коня и фиат браво 1,9 жтд 105 коня?дали тази разлика от 4-5 коня идва от разпределителния вал или от електрониката?искам да вметна само че мотора на доблото е по- ново поколение от този на бравото но не знам къде мога да ги сравня двата мотора- в кой сайт!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
разпределителен вал на fiat doblo1,9 jtd
Collapse
X
-
значи тъка!преди време ми се счупи двигателя на доблото и се наложи да присадим нов донор о т друг фиат добло.след обикаляне по моргите се натъкнах на един мотор от фиат браво 1,9 жтд мисля че някъде към 98-99 година. човека дето го даваше каза че става за добло нямало никаква разлика само дето бил 105 коня ,но това било софтуерно. извиках и майстора да го види и той каза че било тъка!след монтажа на двигателя колата все едно я спъна нещо и дигна разхода си на горене поне с 1 литър. няма тази динамика дето беше просто на извънградско я карах само на 5-та и почти не ми се налагаше да свалям предавки като ми трябваше да ускорявам!сега си мисля че може би има нещо което не е точно същото в този мотор а компа дава инфо за предишния двигател.за сега съм открил че има разлика в газоразпределителните валове с няколко градуса ,но дали има разлика в диаметъра на клапаните и камерата на главата незнам!мотра стария 182в9.000 -сега 182в4.000!!!!!! само глава и блок без да е отварян!!! всичко друго е от стария мотор
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар