колега ако подаваш ток с кабели трябва да е от работеща кола а не от АБ защото твоя ако е здал багажа дърпа тока от здравия акумулатор и отново нямаш достатъчно ток да завърти стартера а може и кабелите да са смотани(много тънки)и отново да не преминава през тях достатъчно ток
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Brava JTD свети но не пали !
Collapse
X
-
nemobg написа:Но едно немога да разбера защо като вържа и друг акумулатор макар и с кабели аларматата не работи.Не се включва.Което ме притеснява дали и нещо друго не е изгоряло.При вкючване на клемите пищи алармата.
Коментар
-
nemobg написа:Кабелите са до 200 аh.Не знам дали по тях минава достатъчно ток.Утре ще тествам акумулатора от едно clio 44 Ah най много да го изхарча.Надявам се съседа не ме бие много.Но знам че ми трябва 60-70 Аh акумулатор.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
nsn написа:с 44 амперов акумулатор съм вече 1г и нямам никакъв проблем даже и зимата си палех без проблемиАБ ми е монбат даже не е и усилен така че пробвай спокоино с този на твоя познатSteliyan's Life!
Коментар
-
Ако искаш, виж тази тема за избор на акумулатор за ЖТД: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...002&highlight=
Коментар
-
nemobg написа:Сагата приключи.Дадоха ми за проба един акумулатор от Форд мондео дизел 74А.Сложих го и jtd нямаше къде да ходи освен да запали.Сега почвам да търся акумулатор.Този от форда е малко голям на размер едвам го напъхах.Като марка беше EXIDE.Май и аз такъв ще търся.Steliyan's Life!
Коментар
-
Токовете, които цитираш, са при изпитване по DIN, а на пазара масово се продават акумулатори, чийто стартов ток отговаря на изпитване по EN. Да се вземе предвид при избора. Exide, който предлагаш, почти беше сдал багажа малко след третата година при мен. Серията Ексел. Бих препоръчал Берга Power Block 63 / 610 EN, 3 години гаранция. Даже аз го взех с 40-месечна. На ЛС ще кажа на автора и търговеца, ако желае.
Коментар
-
Колега, аз до преди няколко дни страдах от същия проблем и купих Berga 63Ah 610А- стартов, напълно достатъчен, ако нямаш някоя туба или бас каса отзад и предполагам много по евтин от тоя който ти си взел....И другото е как го събра тоя 74 Ah на тая мижава стойка??? :D:D:D93' BMW E36 M40B16 - "калпазанин по пътя"
00' Fiat Bravo JTD 105 SX "SS.Steel/Trofeo" - Ръмжи и бега! (вече на бащата)
* * * * * * * * * * * * * *
Стигат ли ти парите, значи не ти стига въображението!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар