Привет на всички.Днес ми се случи нещо с колата.Вчера я карах паркирах я сутринта тръгвам да паля давам на контакт всички лампи изгаснаха както винаги радиото свири завъртам да запали и изведнъж цялото табло започна да мига вдигна всички стрелки нагоре.Стартера изобщо не завъртя.Все едно няма нищо под капака.Само нещо се разтропа в жабката.Помислих че е от акумулатора заредих го цял ден и пак пробвах по пак същото. Не знам май стартера е дал фира.Имал ли е някои този проблем ??
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Brava JTD свети но не пали !
Collapse
X
-
Наистина симптомите са на заминал акумулатор, но провери ли клемите? Разкачи ли акумулатора при зареждането? Ако не си - разкачи клемите, почисти ги хубаво, както и изводите на АБ. Може да се окаже недобър контакт на някоя клема. Измери напрежението на АБ и ще ти стане ясно дали е ниско. Успех!
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Няма значение ако акумулатора и кабелите са наред а ако не са става
Коментар
-
Абе то проблема е ясен - изтощен/заминал акумулатор. След първата тежка зима на Мареата (2007-2008 по нова година) имах същите симптоми. Ама направо си купих нов акумулатор като я изрових изпод пряспата и след едно пристягане на клемите след майстора - всичко си заспа.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Абе то проблема е ясен - изтощен/заминал акумулатор. След първата тежка зима на Мареата (2007-2008 по нова година) имах същите симптоми. Ама направо си купих нов акумулатор като я изрових изпод пряспата и след едно пристягане на клемите след майстора - всичко си заспа.
Коментар
-
Какво направих за да съм сигурен че е от акумулатора само.В моя акумулатор по мултицет е 12.5 V. Подадоха ми ток с кабели нищо не стана.Вързах друг акумулатор но с кабели защото е обратен плуса пак свети таблото завъртам изгасва километража и срелтите мърдат.Казаха ми че сигурно има проблем масата.Затова Вързах едната щипка на минуса дирекно за метала на двигателя и пак същото.Сега на мерих друг акумулатор с който да пробвам ама е малък 44Аh.Зора е да спестя пари от нов акумулатор в смисъл да не ги дам ей така и да се окаже стартер.Колата с бутане пали.Говорих с един сервиз те ми дадоха 2-3 съвета с масата който аз направих.Но нещо се зимъкнаха с тва- Ами то не е само стартера то има и жици ако е проблема при тях ние неможем търси си ел. техник.Явно ще трябва да търся други майстори .....Fiat Brava 1.9 JTD
Коментар
-
Нарочно не бях писал, мислейки че проблема е от акумулатора също. Тъй като се оказва че не е акумулатора, имах подобен проблем преди доста време. Всичко свети, само че като завъртиш, нямаше никой. С разликата че стрелките не полудяваха при мен . Оказа се стартера при мен. Подадоха му директно ток тогава, и не въртеше, беше блокирал. Ето темата.Най-добре я закарай на автоелектричар, както каза.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар