Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Brava JTD свети но не пали !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Brava JTD свети но не пали !

Привет на всички.Днес ми се случи нещо с колата.Вчера я карах паркирах я сутринта тръгвам да паля давам на контакт всички лампи изгаснаха както винаги радиото свири завъртам да запали и изведнъж цялото табло започна да мига вдигна всички стрелки нагоре.Стартера изобщо не завъртя.Все едно няма нищо под капака.Само нещо се разтропа в жабката.Помислих че е от акумулатора заредих го цял ден и пак пробвах по пак същото. Не знам май стартера е дал фира.Имал ли е някои този проблем ??
    Fiat Brava 1.9 JTD

пробвай с друг акумулатор твоя май е дал фира
    Bravo 1.9d 97г

Коментар

Акумулатор.
      AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
      HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
      Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Може вярно да е от акумулатора.Като дам на контакт избеднява дисплея с километрите.А и като натисна дистанционното на алармата не я включва.
        Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

Наистина симптомите са на заминал акумулатор, но провери ли клемите? Разкачи ли акумулатора при зареждането? Ако не си - разкачи клемите, почисти ги хубаво, както и изводите на АБ. Може да се окаже недобър контакт на някоя клема. Измери напрежението на АБ и ще ти стане ясно дали е ниско. Успех!

Коментар

кола

Закарай акумулатора да го проверят дали е наред Пробвай с друг някой да ти даде ток.Не върти ако няма ток може да бъгнеш ECU .Като стартираш колата касетофона , парно /климатик трябва да са изгасени.
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
              Като стартираш колата касетофона , парно /климатик трябва да са изгасени.
              В случая няма значение.

Коментар

кола

Няма значение ако акумулатора и кабелите са наред а ако не са става
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Като дадеш на контакт да чуваш в дясно релета да цъкат? - Ако да то тогава си оправи АБ
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                    Няма значение ако акумулатора и кабелите са наред а ако не са става
                    Kато завъртиш ключа в положение стартер клемореда е така направен че реже всички големи консуматори по време на въртенето на стартера - фарове, музика , вентилатор на парното и прочие щуротии.Въпроса е дъвкан и предиВече ако музиката не е фабрична може и да остава да работи примерно касетофона, но то си зависи и от това как е вързан.
                    Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Абе то проблема е ясен - изтощен/заминал акумулатор. След първата тежка зима на Мареата (2007-2008 по нова година) имах същите симптоми. Ама направо си купих нов акумулатор като я изрових изпод пряспата и след едно пристягане на клемите след майстора - всичко си заспа.
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                        Абе то проблема е ясен - изтощен/заминал акумулатор. След първата тежка зима на Мареата (2007-2008 по нова година) имах същите симптоми. Ама направо си купих нов акумулатор като я изрових изпод пряспата и след едно пристягане на клемите след майстора - всичко си заспа.
                        Мда и при мен стана същото преди няколко години.

Коментар

Какво направих за да съм сигурен че е от акумулатора само.В моя акумулатор по мултицет е 12.5 V. Подадоха ми ток с кабели нищо не стана.Вързах друг акумулатор но с кабели защото е обратен плуса пак свети таблото завъртам изгасва километража и срелтите мърдат.Казаха ми че сигурно има проблем масата.Затова Вързах едната щипка на минуса дирекно за метала на двигателя и пак същото.Сега на мерих друг акумулатор с който да пробвам ама е малък 44Аh.Зора е да спестя пари от нов акумулатор в смисъл да не ги дам ей така и да се окаже стартер.Колата с бутане пали.Говорих с един сервиз те ми дадоха 2-3 съвета с масата който аз направих.Но нещо се зимъкнаха с тва- Ами то не е само стартера то има и жици ако е проблема при тях ние неможем търси си ел. техник.Явно ще трябва да търся други майстори .....
                          Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

Нарочно не бях писал, мислейки че проблема е от акумулатора също. Тъй като се оказва че не е акумулатора, имах подобен проблем преди доста време. Всичко свети, само че като завъртиш, нямаше никой. С разликата че стрелките не полудяваха при мен . Оказа се стартера при мен. Подадоха му директно ток тогава, и не въртеше, беше блокирал. Ето темата.Най-добре я закарай на автоелектричар, както каза.
                            00' Bravo 105 JTD

Коментар

Да почти съм сигурен ,че нещо е станало със стартера.Но едно немога да разбера защо като вържа и друг акумулатор макар и с кабели аларматата не работи.Не се включва.Което ме притеснява дали и нещо друго не е изгоряло.При вкючване на клемите пищи алармата.
                              Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

Working...
                              X