Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Bravo 1.9JTD въпрос за функция на кутия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Bravo 1.9JTD въпрос за функция на кутия

Каква е функцията на тази кутия?Има ли някакакъв филтър, който може да се замърси и дали евентуално подлежи на смяна?Колата е Fiat Bravo 1.9JTD 105.
    Прикачени файлове
    Alfa Romeo 156 1.8TS

Re: Fiat Bravo 1.9JTD въпрос за функция на кутия

n_netov написа:
    Каква е функцията на тази кутия?Има ли някакакъв филтър, който може да се замърси и дали евентуално подлежи на смяна?Колата е Fiat Bravo 1.9JTD 105.
    Това е маслен сепаратор, през които минават маслените пари на двигателя!Сепаратора е капсулован, неможе да се разглобява!
    ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Колата не е моя, но и аз така предполагах. Собственикът има непреодолимо желание да го отвори с надеждата вътре да има филтър, който да почисти. Правейки аналогия с жигулски сепаратор.
      Alfa Romeo 156 1.8TS

Коментар

n_netov написа:
        Колата не е моя, но и аз така предполагах. Собственикът има непреодолимо желание да го отвори с надеждата вътре да има филтър, който да почисти. Правейки аналогия с жигулски сепаратор.
        Няма как да го отвори! Евентуално трябва да го реже...
        ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Ако не е тайна - каква е идеята на собственика, какво смята, че ще се промени, ако почисти евентуалния филтър, който очаква да намери там?

Коментар

ogi28b написа:
            Ако не е тайна - каква е идеята на собственика, какво смята, че ще се промени, ако почисти евентуалния филтър, който очаква да намери там?
            Колата да заработи по-добре.
            Alfa Romeo 156 1.8TS

Коментар

Няма да има промяна в работата. Иначе може да се изплакне хубаво с коресилин. Поне аз така направих докато започна да излиза бистро. После продухване с компресор да изсъхне добре и обратно. Имайте предвид, че свалянето е клинч голям и има опасност да сцепите един троен маркуч, който излиза от капака на клапаните и влиза в мотора долу, а така също се разклонява към тази кутия от долу.

Коментар

При мен е счупен пласмасовия край дето са 3 те труби се събират под сепаратора.Този сепарато май не върши работа.Вкарва ми масло в въздуховода и маже всичко до входа на турбината
                Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

За сепаратора е почти ясно ... не съвсем, но почти!?Да питам за другата кутийка закачена за него!!!! Каква е, и каква функция изпълнява? В нея се закачат две вакуум маркучлета.
                  Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                  Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                  http://www.keepfighting.ms

Коментар

Working...
                  X