Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НякоИ питания относно Bravo JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

НякоИ питания относно Bravo JTD

аз вече започвам подготовката за голямата и студена зима... Имам 2 питания, ако може колеги помагайте. 1. Мисля да сменям свещите какви ще ми препоръчате. От йбей гледах за 36 паунда 4 бр. NGK добре ли е?2. Лампата на свещите не ми свети преди светкаше за по 1 секунда и чаках релето, за да знам кога да паля че на -20 си е студ. Въпроса ми е на какво се дължи несветенето на лампата? Благодаря предварително за съветите
    Фиат Браво 1.9 JTD REMAP

Re: Някой питания относно Bravo JTD

sharky871 написа:
    аз вече започвам подготовката за голямата и студена зима... Имам 2 питания, ако може колеги помагайте. 1. Мисля да сменям свещите какви ще ми препоръчате. От йбей гледах за 36 паунда 4 бр. NGK добре ли е?2. Лампата на свещите не ми свети преди светкаше за по 1 секунда и чаках релето, за да знам кога да паля че на -20 си е студ. Въпроса ми е на какво се дължи несветенето на лампата? Благодаря предварително за съветите
    хм лошо много лошо въпроси без отговори...
    Фиат Браво 1.9 JTD REMAP

Коментар

А защо искаш да си смениш свещите? Докато ти е работила лампата, нали не е мигала след като запалиш?Иначе, ако държиш да ги смениш, купи си свещи Iskra, в Косер ги има. Аз ги взех преди три години за 8 и нещо едната. Последно разбрах че били по около 10 лева. Не са скъпи, доста колеги карат с тях, и са доволни, аз също. Три зими изкарах с тях, проблеми никакви. Като рекламата на Кауфланд "хубаво и евтино" .Относно лампата, може би е изгорял диода, ама се съмнявам, трябва да се свали таблото да се погледне. Не мога да кажа на какво точно се дължи.
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

най добрата подготовка е 2 чистак нови гуми на предните и ползвани отзаде , пък аако не пали тогава ше му мислиш
        Punto JTD
        http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Коментар

...

ами питам щото дава проблеми няколко пъти зимата неясно от какво върти като луда а не пали??? и ся се чудя е това http://www.ebay.co.uk/itm/Fiat-Brava...ht_2290wt_1037 за къде е и да го сменя ли?
          Фиат Браво 1.9 JTD REMAP

Коментар

nikolce написа:
            А защо искаш да си смениш свещите? Докато ти е работила лампата, нали не е мигала след като запалиш?Иначе, ако държиш да ги смениш, купи си свещи Iskra, в Косер ги има. Аз ги взех преди три години за 8 и нещо едната. Последно разбрах че били по около 10 лева. Не са скъпи, доста колеги карат с тях, и са доволни, аз също. Три зими изкарах с тях, проблеми никакви. Като рекламата на Кауфланд "хубаво и евтино" .Относно лампата, може би е изгорял диода, ама се съмнявам, трябва да се свали таблото да се погледне. Не мога да кажа на какво точно се дължи.
            не е мигала ама сега не знам дали не мига защото въобще не свети
            Фиат Браво 1.9 JTD REMAP

Коментар

Това което си дал на линка, няма нищо общо с непаленето на колата. Това също е подгревна свещ, само че е за подгрев на антифриза, система която не всички JTD-та я имат. Целта е двигателя да достигне работна температура по-бързо.Иначе, изправно JTD без подгревни свещи, пали без много драми и при минусови градуси. Затова и лампата зимно време при не особен студ гасне веднага. Я гледай на -18 градуса колко време свети.Явно имаш някакъв проблем с подгревната система, и е хубаво да се провери/диагностицира. Релета, свещи, всичко. Има доста писано във форума, ако не те е страх да си цапаш ръцете, чети и действай. Ако не майстор, има добри в раздела "сервизи и магазини".
              00' Bravo 105 JTD

Коментар

знаех си че има нещо а моята пали по същия начин но зимата на -23 не иска... а вече лампата не свети и ако може и да ме насочиш към по точен сервиз който знаят да оправят не само да си свалят кожата...
                Фиат Браво 1.9 JTD REMAP

Коментар

Сега забелязах че си от Самоков, не мога да ти помогна . Нека някой колега каже. Всъщност ако можеш да работиш с мултицет, трябва да провериш съпротивлението на свещите, и дали идва ток до тях. За тази работа не ти трябва кой знае какъв майстор.Ако колата не пали само под -20, може подгрева да е на ред, там вече много фактори влияят. Относно лампата свали таблото, и виж диода да не се е откъснал. Пробвай с шамар по таблото дали няма да светне като даваш на контакт.И пак казвам, потърси във форума, писано е бая за тази система. И сам ще се справиш.
                  00' Bravo 105 JTD

Коментар

Абе на -23 нафтата е била на желе - кое точно ще запали???
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Сега ще ти обясня на бързо, ако е мигала преди това значи една свещ или повече не са подгрявали или бушона ти е изгорял, сега не мога защото на +18гр не подгрява!!! А сега е горещо времето, така че проблем с лампата нямаш, просто не задейства подгрева и от там не намира че имаш проблем, това виж си бушона който е в двигателния отсег или си смени свещите и си готов!
                      Аlfa Romeo 156 2.4 JTD 99'

Коментар

ако ще и +40 да е лампата пак свети 1сек
                        Bravo 1.9d 97г

Коментар

Тъп въпрос от моя страна, ама ако имам изгоряла/ли свещи ще се запише ли като грешка в ECU?
                          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Да.

Коментар

Мерси за бързия отговор! Значи за сега мога да спя спокойно .
                              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Working...
                              X