Здравейте! Преди около 3 седмици взех въпросното Стило 2002г. 1.9 гтд,смених и абсолютно всичко каквото се сетите ,или по-точно каквото монтьора ми каза да сменя :D ....Тааа... на два пъти ми изписва на компютъра,докато е в движение някакъв филтер ,но не пише какъв,предположих че е горивният и смених горивото,тъй като съвсем скоро съм сменяла фитрите.От шел минах на омв(обикновенният дизел),около 10-ина дни карам на омв и днес пак ми се обади компютърчето.От какво може да е това и задължително ли трябва пак да я карам на диагностика? Днес също ми свтна някаква индикация с една крушка,изписва "bulb"... май... :D не съм много убедена,всички крушки светят нормално,освен заден десен габарит ,които от самото начало си е така и предполагам не може чак сега да изпищи... Забравих да уточня,че при палене компютъра не отчита грешка за филтъра... И само едно последно въпросче,подгряващите свещи са ми за смяна мога да изчакам до зимата нали ?? Благодаря предварително на отзовалите се Допълнено заглавие.Модераторски екип на Fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
STILO 1.9 JTD - съобщения на дисплея за филтър и крушка
Collapse
X
-
mimetoOo_ написа:ок ,мерси,а за филтъра нещо ?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Аз мисля че само горивния филтър има възможност за конкретна индикация на таблото. Най вероятно ти пише "water in fuel filter" , т.е. Вода в горивния филтър. Особено болна тема. Отиваш при монтьора, да го източи от датчика, така водата излиза. Вероятно пак ще светне по натам, защото имаш малко вода в резервоара. Точно заради това не зареждам дизел на шел вече 2 години - два пъти ми се слъчи след зареждане на шел да ми святка тая лампа. Щом не свети постоянно, водата е малко и само като се разлюшка я отчита, но е добре да се махне!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
mimetoOo_ написа:"Най вероятно ти пише "water in fuel filter" , т.е. Вода в горивния филтър. " Днес спак ми го изписа ,ама за по-дълго та успях да го прочета точно това пише.Много ти благодаря .Т.е. сега отивам да източат горивото и да промият там квото има за промниване и тва е така ли? :D мерси пакAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
dianko dimitrov написа:Колеги,видях че пишете за изгорели крушки и на мен ми се изписва Bulb failure front left.Проверих всички налични крушки и няма изгорели,изключих и включих на фаровете буксите и продължава да пищи и да свети дразнещо.Какво да направя!?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар