Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

STILO 1.9 JTD - съобщения на дисплея за филтър и крушка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

STILO 1.9 JTD - съобщения на дисплея за филтър и крушка

Здравейте! Преди около 3 седмици взех въпросното Стило 2002г. 1.9 гтд,смених и абсолютно всичко каквото се сетите ,или по-точно каквото монтьора ми каза да сменя :D ....Тааа... на два пъти ми изписва на компютъра,докато е в движение някакъв филтер ,но не пише какъв,предположих че е горивният и смених горивото,тъй като съвсем скоро съм сменяла фитрите.От шел минах на омв(обикновенният дизел),около 10-ина дни карам на омв и днес пак ми се обади компютърчето.От какво може да е това и задължително ли трябва пак да я карам на диагностика? Днес също ми свтна някаква индикация с една крушка,изписва "bulb"... май... :D не съм много убедена,всички крушки светят нормално,освен заден десен габарит ,които от самото начало си е така и предполагам не може чак сега да изпищи... Забравих да уточня,че при палене компютъра не отчита грешка за филтъра... И само едно последно въпросче,подгряващите свещи са ми за смяна мога да изчакам до зимата нали ?? Благодаря предварително на отзовалите се Допълнено заглавие.Модераторски екип на Fiat-bg.org

това за крушката е че имаш такава изгоряла
    STILO JTD

Коментар

ок ,мерси,а за филтъра нещо ?

Коментар

mimetoOo_ написа:
        ок ,мерси,а за филтъра нещо ?
        Прочети си точно за кой филтър иде реч, щото той не е един, който може да направи проблем:Горивен филтърМаслен филтърВъздушен филтър (накои майстори никак не обичат да го сменят, а за дизел JTD е особено важен)Поленов филтър - тоя е за купето - да дишаш чист, обезпрашен въздух (също и поленов се води)...
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

На горивния филтър имаш сензор за наличие на вода във филтъра.При смяна някой път присветва една оранжева туба на таблото но после спира да свети.
          Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Аз мисля че само горивния филтър има възможност за конкретна индикация на таблото. Най вероятно ти пише "water in fuel filter" , т.е. Вода в горивния филтър. Особено болна тема. Отиваш при монтьора, да го източи от датчика, така водата излиза. Вероятно пак ще светне по натам, защото имаш малко вода в резервоара. Точно заради това не зареждам дизел на шел вече 2 години - два пъти ми се слъчи след зареждане на шел да ми святка тая лампа. Щом не свети постоянно, водата е малко и само като се разлюшка я отчита, но е добре да се махне!
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

"Най вероятно ти пише "water in fuel filter" , т.е. Вода в горивния филтър. " Днес спак ми го изписа ,ама за по-дълго та успях да го прочета точно това пише.Много ти благодаря .Т.е. сега отивам да източат горивото и да промият там квото има за промниване и тва е така ли? :D мерси пак

Коментар

Свещите е по-хубаво по-рано ,ако не знаеш кога са изгорели да не правят проблеми при ваденето - аз за моята дадох 75лв за 5 свещи искра. 4ти ще ти излезнат 60лв и 20лв за смяна някъде.
                Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

mimetoOo_ написа:
                  "Най вероятно ти пише "water in fuel filter" , т.е. Вода в горивния филтър. " Днес спак ми го изписа ,ама за по-дълго та успях да го прочета точно това пише.Много ти благодаря .Т.е. сега отивам да източат горивото и да промият там квото има за промниване и тва е така ли? :D мерси пак
                  Нищо не се промива - филтъра се сваля и над едно легенче се развива датчика отдолу да изтече всичко. Водата се утаява на дъното на легенчето и се вижда просто око като петно в нафтата. После филтъра сис е монтира на мястото, дава се 1-2 пъти контакт да се напълни филтъра и айдее...Ако не е нов филтъра, хубаво е да се смени. Ама ако е само на някой месец, може и да си остане.
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

ок,мерси много нов е филтъра,така че ще гледам да си го оставя благодаря ви пак

Коментар

Имай предвид, че същото изписва ако датчика е заминал... Моя го бяха счупили пишман майсторите при смяна на филтъра Нов е към 50-60 лв до колкото помня, ама да не те излъжа
                      Fiat Stilo 1.9 jtd
                      Fiat Tipo 1.7

Коментар

Колеги,видях че пишете за изгорели крушки и на мен ми се изписва Bulb failure front left.Проверих всички налични крушки и няма изгорели,изключих и включих на фаровете буксите и продължава да пищи и да свети дразнещо.Какво да направя!?
                        STILO-2003-115 HP-JTD Power
                        Преди ФИАТ БРАВА TD 75-98г.

Коментар

А видя ли тия дето осветяват номера отзад дали светят и двете . :D
                          Фиат Панда 1.2 2006година
                          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

dianko dimitrov написа:
                            Колеги,видях че пишете за изгорели крушки и на мен ми се изписва Bulb failure front left.Проверих всички налични крушки и няма изгорели,изключих и включих на фаровете буксите и продължава да пищи и да свети дразнещо.Какво да направя!?
                            Грешката в превод е "Проблем в лампа, предна-лява" провери дали ти свети габарит/къси/дълги отпред в ляво.
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Ще ти го дава и ако си сложил диодни габарити Обикновено не дава грешка за къса/дълга светлина, защото се предполага, че вечер ще видиш, че не свети
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X