Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Brava 1999г. 1,9 JDT голям проблем.... ГАСНЕ...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Brava 1999г. 1,9 JDT голям проблем.... ГАСНЕ...

Както си карам и гасне изчаквам 10 секунди и мога да запаля отново но отново гасне след определено време.4-5 дни не ми беше правила този номер но уви днес сутринта историята се повтаря....Колеги моля ако някой е имал подобен случай да сподели.Между другото гасне на скорост и като е изключена от скорост не съм обърнал внимание да има някаква последователност или причина.Благодаря Ви предварително!

не само съм го имал но и го пиша за 24-ти път.горивния ти филтър е некачествен и пропуска боклучета,които от своя страна водят до блокирване на регулатора.записва се грешка 0191за некоректно налягане в рейла-в случая то е високо и комп. ти гаси колата.ако ти се разхожда до кранево ела след понеделник ,но си носи нов горивен филтър.и най-важното -за да не ти гасне колата откъчи буксата на датчика който е на самия рейл(там от където излизат 4-те тръбички за дюзите).колата ще влезе в авариен режим,ще трака малко повече,но за сметка на това ще пали и ще можеш да се придвижиш без главоболия

Коментар

ivel написа:
      горивния ти филтър е некачествен и пропуска боклучета
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аз залагам 10лв. на датчик колянов вал.
        00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
          Аз залагам 10лв. на датчик колянов вал.
          И аз слагам към твоя залог, че точно същия съм го ял и аз - смених филтър и точно 500м. след това ми изгасна пак
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Кажи поне коя марка филтри са некачествени и кои са качествени
            http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
            Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
            FIAT БРАВО 1.2 16v
            ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
            FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

горните двама колеги се изказват малко неподготвени.ако е датчик кв,мотора трябва да поизстине за да запали,а в случая от високото налягане в рейла са необходими 20 -30 сек и пали,но не ми се спори

Коментар

ivel написа:
                горните двама колеги се изказват малко неподготвени.
                Смених два датчика в рамките на месец. Като вторият път майстора бе категоричен че е от регулатора! Е да, ама не, компютъра показа rpm 0, на работещ (запален на сила със спрей) двигател. И при двата случая, колата гаснеше, и на следващото въртене палеше. Само един път се закучи, и не искаше, чаках около 15-20 минути.Не че и ти не си прав, може и филтъра да е скапан, ама след като изкарах 20 000км с великият "VASKO" филтър, и проблеми не съм имал, малко вероятно ми се струва да е от филтъра. А пък може и регулатор да е, знае ли човек. Не напразно написах че "залагам" какво може да е .А колегата да си направи диагностика, и то възможно по-скоро, и да напише резултата. Че иначе, и тая тема ще стане 4-5 страници .
                00' Bravo 105 JTD

Коментар

Между другото и аз обмислях вариянта за горивен филтър но един приятел който ми поддържа колите каза датчик на коляновия вал.За момента са доста объркващи мненията Ви.Не зная кое да последвам.

Коментар

за последно че ми омръзна-ако е датчик кв като въртиш на стартер стрелката на обротомера няма да се мърда.ако пък е изправен стрелката леко ще се отклони и ще стигне до около 150-200 об

Коментар

Там е работата че като изгасне оборотомера си стои на нормалните обоороти като върна клщюча от контакт падат и като опитам да запаля след 10 сек пали на момента, не се замисля дори.На таблото ми пише Еrror CD или нещо от рода не мога да го разчета на 100%

Коментар

не ме разбра- в момент когато не пали ,като въртиш трябва обротомера да се вдигне до 150-200об(вгледай се добре-трудно се забелязва)-това при изправен датчик кв

Коментар

След малко ще проверя като сляза да вземам жената дали се видга на 150-200 оборота.

Коментар

Oборотите не се менят следователно един качествен горивен филтър ще ми свърши работа така ли? очаквам и други мнения (не че тези до момента не са компетентни) просто опитвам да събера всички възможни вариянти.От самото начало си мислех за филтъра но не бях сигурен като колата е обслужена напълно преди 500км (купих я от познат).Но предполагах че всмуква въздух и за това гасне.

Коментар

ShiffZ написа:
                              Oборотите не се менят следователно един качествен горивен филтър ще ми свърши работа така ли? очаквам и други мнения (не че тези до момента не са компетентни) просто опитвам да събера всички възможни вариянти.От самото начало си мислех за филтъра но не бях сигурен като колата е обслужена напълно преди 500км (купих я от познат).Но предполагах че всмуква въздух и за това гасне.
                              Сложно ли е да е закараш да и направят диагностика?
                              ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Working...
                              X