Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с регулатора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с регулатора

Здравейте колеги.Колата ми е стило 115 JTD.На диагностика дава грешка Р1671.Свалям регулатора и почиствам филтърчето му с компресор.На филтърчето с лупа се виждат дребни боклуци като власинки.Изчиствам грешката,сменям горивния филтър ,слагам регулатора и всичко е ОК. След 700-800км пак същият проблем.Повтарям отново същите процедури и така вече 3-4 пъти.Не мога да разбера от къде идват въпросните боклуци(власинки).

първо пиши какъв е филтъра и ще ти пиша

Коментар

Филтъра е Premium Plus, RFF854/6, bosch:1 457 434 314,knecht:kc140,cleannw1991.

Коментар

не знам точно какво да те посъветвам,но боклучетата водят до блокирване и съответно гаснене.не изключено да имаш разлагащ се маркуч.по принцип грешката е за починал регулатор,иначе щеше да ти даде номер 0191 за некоректно налягане в рейла.пробвай с нов регулатор.

Коментар

Според мен при "починал регулатор "едва ли колата ще работи 700-800км безупречно след почистването му.Проверявал съм и съпротивлението на соленоида- нормална стойност е според АUTO DATА(2.5ом)

Коментар

ivel написа:
            не знам точно какво да те посъветвам,но боклучетата водят до блокирване и съответно гаснене.не изключено да имаш разлагащ се маркуч.по принцип грешката е за починал регулатор,иначе щеше да ти даде номер 0191 за некоректно налягане в рейла.пробвай с нов регулатор.
            Прикачени файлове
            ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Проблема май е в датчика на рейла.
              Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Регулатора почисти ли го в ултразвукова вана?
                Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

dobrujanetza написа:
                  Регулатора почисти ли го в ултразвукова вана?
                  Митак, регулатора не се чисти в ултразвукова вана!
                  ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Дааа, регулатора се ремонтира успешно.Давайте си парите на вятъра.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

FGRC написа:
                      Проблема май е в датчика на рейла.
                      Едва ли!
                      ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Ми тогава остава горивния филтър да е скапан.За Стилото го дават 5 микрона на отворите на филтриращия елемент.UFI и MANN са с много добро качество.Мога да им пусна номерата ако колегата желае.

Коментар

между другото щом дава грешка 1671,то тя е за прекъсната верига на регулатора или прекъсната намотка на регулатора.всички други проблеми свързани с регулатора се оправят-почистване,смяна на о-пръстените.провери съпротивлението му колко е .ако е в нормите ,то търси механична повреда

Коментар

Той пише,че е мерил съпротивлението и всичко е добре,но както винаги става автора на темата вече го няма а ние си расъждаваме на глас.Отново май ще има недовършена тема.

Коментар

май така ще стане -даваме съвети ,а после-нищо

Коментар

Working...
                              X