Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

нафтова помпа

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    нафтова помпа

    здравейте,мой роднина има следния проблем с автомобил форд ескорт 1.8ТД. При оглед на колата на канал забелязах че има сълзене на гориво в областта на нафтовата помпа. След като закарах колата на сервиз, майстора ми обърна внимание че след като я запаля първите 2 секунди двигателя е много шумен и след това си влиза в нормалния ритъм. Човека ми каза че не е специалист по помпи, но предполага че трябва да се сменят някакви уплътнения. Та въпросът ми е заминава ли си нафтовта помпа или просто наистина трябва да се сменят уплътнения. Друг майстор но с разговор по телефона (без да е видял колата) ми каза, че след като колата палела не можело да е помпата. ( да ама тази сутрин запали при второто врътване - не знам може и да е инцидентно, инъче досега не е отказвала).Имах подобен проблем с моя фият брава 1.9Д, само че при мен колата винаги палеше, единствено при студен двигател не държеше много обороти но не гаснеше и леко потичаше нафта. Смениха ми някакви уплътнения на нафтовата помпа и се оправи.Моля ви за съвет.

    #2
    Носете помпата да и сменят уплътненията и да мине един стенд, ще стане нова. Тракането при запалване е от въздух в горивото. Провери обаче първо дали не тече от aвансаторния клапан, предполагам че има такъв. Трудничко се забелязва, но като го обършеш със сух парцал, после по време на работа на ДВГ ще усетиш като се навлажни. Ако е от него, може да го смените на място, но е скъпичък.
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

    Коментар


      #3
      Фордовете ги правим тук приятел! http://www.clubford.org/forum/index....db36Иначе извън помпата нафта не трябва да има :D Такаче ремонт ще и трябва!Успех!

      Коментар

      Working...
      X